P.O.H.U.I.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
P.O.H.U.I.
Сингл Carla's Dreams та Inna
з альбому Hobson's Choice
Випущений 28 листопада 2012[1]
Формат сингл
Записаний 2012
Жанр Поп-рок
Інді-поп
Мова румунська, молдовський діалект, російська
Автор пісні Inna, Андрей Царуш
Тривалість 4:00
Хронологія синглів Carla's Dreams та Inna
Попередній
←
"Funeral Face"
2012
"Lumea ta" (feat. Loredana)
2013
Наступний
→

«P.O.H.U.I.» — сингл, записаний гуртом Carla's Dreams сумісно з румунською співачкою Inna. Як радіосингл пісня вийшла 28 листопада 2012 року. Але відеокліп був представлений 2013 року.

Тлумачення назви[ред. | ред. код]

Згідно з написом на обкладинці та на початку відео, «P.O.H.U.I.» розшифровується, як «Patologia obstructiv-huliganică uniform iradiată». Але у пісні повністю використовується, як російське «похуй» для вираження психологічного стану людини. Цей факт в одному з інтерв'ю підтвердив вокаліст.

Загалом текст пісні написаний сумішшю чистої румунської мови, молдовського діалекту (зокрема слово «holtei»), а також багато російських слів, вживаних у простолюдді (включаючи й саму назву синглу).

Відеокліп[ред. | ред. код]

На початку відео показано чоловіка, вдягненого подібно до вокаліста Carla's Dreams, що після конфлікту в родині тікає на вулицю у навушниках на голові, та крокує поміж інших людей (іноді йому зустрічаються люди з ящиками та знаками питання на голові, а також мітингувальники з фразами, схожими на захист прав людини). Паралельно, фронтмен Carla's Dreams та Inna співають разом на даху.

Наприкінці відео чоловік у навушниках проходить повз жінки з такими ж навушниками, і через кілька метрів обидва зупиняються.

Реакція публіки[ред. | ред. код]

Один з російськомовних слухачів пісні негативно поставився до використання "російсько-молдовського піджину"[2] в тексті, але в цілому охарактеризував творчість Carla's Dreams як ту, що переслідує творчі ідеї.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.carlasdreams.com/?portfolio=pohui
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 липня 2016. Процитовано 29 червня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]

  1. https://web.archive.org/web/20161011201717/http://www.entertrainer.tv/2013/03/patologie-obstructiv-huliganica-uniform-iradiata-p-o-h-u-i-adica/
  2. https://web.archive.org/web/20161013164419/https://raulsaran.wordpress.com/2013/04/14/patologia-obstructiv-huliganica-uniform-iradiata/
  3. Текст з перекладом російською [Архівовано 18 червня 2016 у Wayback Machine.]
  4. Відеокліп [Архівовано 8 вересня 2019 у Wayback Machine.]