Plecotus homochrous

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Plecotus homochrous
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Вухань (Plecotus)
Вид:
P. homochrous
Біноміальна назва
Plecotus homochrous
Hodgson, 1847

Plecotus homochrousвид рукокрилих ссавців з родини лиликових.

Таксономічна примітка

[ред. | ред. код]

Таксон відокремлено від P. auritus[1].

Морфологічна характеристика

[ред. | ред. код]

Це невеликий кажан з довжиною голови і тіла від 40 до 45 мм, довжиною передпліччя від 36.5 до 40.3 мм, довжиною хвоста від 48 до 50 мм, довжиною лапи від 7 до 8 мм і довжина вух між 39 і 41 мм. Хутро довге, щільне і шерстисте. Спинні частини темно-коричневі з темнішою основою волосків, тоді як черевні частини схожі на спину з білуватим кінчиком волосся, що надає сірого вигляду. Морда конічна. Вуха великі, овальні, темно-коричневі, з'єднані на лобі тонкою шкірною перетинкою. Козелок становить приблизно половину довжини вушної раковини, звужений і з тупим кінцем. Перетинки крил темно-коричневі. Пальці вкриті коричневим волоссям і мають короткі коричневі і сильно загнуті кігті. Хвіст довгий і повністю входить у великий уропатій[2].

Поширення

[ред. | ред. код]

Країни проживання: Пакистан, Індія, Непал, Китай, В'єтнам[1].

Спосіб життя

[ред. | ред. код]

Мешкає в гірських лісах і степових лісах Гімалаїв між нижніми і середніми хребтами в Пакистані, Індії та Непалі. Цей вид зустрічається в дубово-хвойних змішаних лісах, субтропічних вічнозелених листяних лісах і тибетському степу. Інших відомостей про його екологію немає[3].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Plecotus homochrous Hodgson, 1847. Mammal Diversity Database. American Society of Mammalogists. Процитовано 20.07.2022. (англ.)
  2. C.Srinivasulu, Paul A.Racey & Shahroukh Mistry, A key to the bats (Mammalia: Chiroptera) of South Asia (PDF), in Journal of Threatened Taxa, vol. 2, n. 7, 2010, pp. 1001-1076
  3. IUCN

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Hodgson, B. H. (1847). On a new species of Plecotus. The Journal of the Asiatic Society of Bengal, 16, 895
  • Spitzenberger, F., Strelkov, P. P., Winkler, H., & Haring, E. (2006). A preliminary revision of the genus Plecotus (Chiroptera, Vespertilionidae) based on genetic and morphological results. Zoologica Scripta, 35(3), 187–230