Plecotus kozlovi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Plecotus kozlovi
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Вухань (Plecotus)
Вид:
P. kozlovi
Біноміальна назва
Plecotus kozlovi
Bobrinski, 1926

Plecotus kozloviвид рукокрилих ссавців з родини лиликових.

Таксономічна примітка[ред. | ред. код]

Таксон відокремлено від P. austriacus[1].

Морфологічна характеристика[ред. | ред. код]

Це малий кажан, з передпліччям від 43 до 46 мм завдовжки, хвостом від 46 до 52 мм, лапою від 7.5 до 9 мм і вухами від 34 до 38.5 мм. Хутро довге і густе. Спинна частина світло-коричнево-жовта, а черевна білувата. Навколо статевих органів є довгі білі волоски. Морда конічної форми, без волосяного покриву, за винятком чола і щік, вкритих білуватим волоссям. Вуха великі, овальні, потовщені та з'єднані на лобі тонкою шкірною перетинкою. Козелок становить приблизно половину довжини вушної раковини, звужений і з тупим кінцем. Перетинки крил тонкі та напівпрозорі. Пальці ніг білі, дуже довгі, тонкі, вкриті білуватим волоссям і оснащені дуже довгими кігтями. Хвіст довгий і повністю входить у великий уропатій[2].

Поширення[ред. | ред. код]

Країни проживання: Монголія, Китай (Внутрішня Монголія)[1].

Спосіб життя[ред. | ред. код]

Мало що відомо про середовище проживання та екологію виду. Згідно з наявними даними про поширення в Монголії, він тісно пов'язаний із зоною напівпустель, головним чином із смугою степових пустель, що тягнеться з північного заходу країни через басейн Великого озера та долину озер Гобі. Найбільш правдоподібними місцями ночівлі є ущелини скель[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Plecotus kozlovi Bobrinski, 1926. Mammal Diversity Database. American Society of Mammalogists. Процитовано 20.07.2022. (англ.)
  2. Allen GM, The Mammals of China and Mongolia, vol. 1, American Museum of Natural History, 1928
  3. IUCN

Джерела[ред. | ред. код]

  • Bobrinskoj, N. A. (1926). Note préliminaire sur les Chiroptères de l'Asie Centrale. Comptes Rendus de l'Académie des Sciences de l'URSS, 1926 A, 95–98
  • Spitzenberger, F., Strelkov, P. P., Winkler, H., & Haring, E. (2006). A preliminary revision of the genus Plecotus (Chiroptera, Vespertilionidae) based on genetic and morphological results. Zoologica Scripta, 35(3), 187–230