Pseudorca yokoyamai

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Pseudorca yokoyamai
Період існування: пліоцен
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Парнокопитні (Artiodactyla)
Інфраряд: Китоподібні (Cetacea)
Родина: Дельфінові (Delphinidae)
Рід: Pseudorca
Вид:
P. yokoyamai
Біноміальна назва
Pseudorca yokoyamai
Matsumoto, 1926

Pseudorca yokoyamai — вимерлий вид дельфіновидих ссавців з калабрійського етапу пліоцену в Японії, вимерлий родич сучасного псевдокосатки (P. crassidens).

Відкриття та систематика[ред. | ред. код]

P. yokoyamai був описаний у 1926 році Мацумото Хікосічіро з Імперського університету Тохоку. Голотипний зразок представлений двома зубами – ймовірно, останніми двома в задній частині рота – а паратипний зразок складається з правої гілки нижньої щелепи з сімома зубами, хоча чотири зуби неповні. Голотип було знайдено в Хоммоку, Йокогама – назва виду на честь місця його відкриття – і паратип у провінції Казуса на протилежному боці Токійської затоки. Він може представляти собою проміжну фазу між сучасною псевдокосаткою і Globicephala[1][2].

Опис[ред. | ред. код]

Зуби P. yokoyamai в основному конічні, але відгинаються назад, з гладким емалевим покриттям. P. yokowamai мав менші зуби, хоча і більшу кількість зубів, ніж сучасна псевдокосатка[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Hikoshichiro, M. (1926). On some fossil cetaceans of Japan. Science reports of the Tohoku Imperial University. 10: 23—25.
  2. Stacey, P. J.; Leatherwood, S.; Baird, R. W. (1994). Pseudorca crassidens (PDF). Mammalian Species (456): 1—6. doi:10.2307/3504208.