Radio Baby (пісня)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Radio Baby»
Пісня Тіни Кароль
з альбому 9 жизней
Випущено 23 жовтня 2009
Тип Сингл
Жанр Поп
Мова російська
Тривалість 3:33
Лейбл Тіна Кароль
Автор слів Володимир Бєлоусов
Композитор Карен Кавалер'ян

Музичне відео
Тіна Кароль — «Radio Baby» на YouTube
Хронологія Тіна Кароль
Попередній
←
«Не бойся, мальчик»
(2009)
«Шиншила»
(2010)
Наступний
→

«Radio Baby» — пісня української співачки Тіни Кароль з її четвертого студійного альбому «9 жизней». Як сингл випущений 23 жовтня 2009 року.

Опис[ред. | ред. код]

Пісня «Radio Baby» — стала другим синглом альбому «9 жизней» Тіни Кароль. Автори пісні — Володимир Бєлоусов та Карен Кавалер'ян.

Пісня була написана близько 20 років тому знаменитим російським композитором Володимиром Бєлоусовим спеціально для Тетяни Анциферовой, радянської співачки, що стала Голосом Московської Олімпіади й свого часу озвучила дюжину вітчизняних фільмів.

Автором слів виступив поет Карен Кавалер'ян, але за збігом обставин пісня тоді не побачила світ — вона випереджала час, для тих часів виявилося занадто прогресивною[1].

«Radio Baby» — це не просто пісня, це історія, — говорить Тіна Кароль. — У той час це була історія бунтарів, людей, які казали щось наперекір. Казали по-своєму, стильно і правильно. Зараз — це вже пісня-образ. Не зважаючи на усі кокетування, на усю свою простоту — вона із залізним характером саме завдяки своїй історії.

Карен Кавалер'ян :

«Звичайно, це дивовижна композиція, вона крізь час. Я і подумати не міг, що цю пісню чекає така доля. 20 років пролежати на полиці! Нарешті, вона дочекалася свого виконавця, я радий, що саме Тіна Кароль дасть цієї пісні нове життя.»

Відеокліп[ред. | ред. код]

Режисером відео виступив кліпмейкер Сергій Солодкий.

Фільмування кліпу проходили в Києві, сам процес зайняв близько 30 годин без перерви. У самому кліпі Тіна Кароль з'являється в трьох образах, практично усю пісню співачка танцює, демонструючи витончену фігуру і відверті наряди.

В цьому відео немає конкретного сюжету, — говорить режисер кліпу Сергій Солодкий. — Тіна Кароль з'являється в образі себе — самодостатньої, сексуальної, впевненої в собі дівчини; вона не така, як всі, вона і є «Радіо бейби» — малятко, яке точно знає, чого хоче. Стилістку кліпу запропонувала сама Тіна, ідея мені дуже сподобалася, і ми утілили її в життя, — продовжує Солодкий[2].

Щоб досягти ефекту реалістичної картинки, при роботі над відео буде використано мінімум комп'ютерної графіки. Постановча група працювала над трьома локаціями, що становлять собою масштабні декорації — велика стіна з магнітофонів, величезний магнітофонний індикатор і злітна смуга[3].

На підготовчі роботи знадобилось два місяці: для спорудження стіни знадобилося понад 200 ретро магнітофонів кінця 70-х—початку 80-х років. Вони запозичувалися у найвідоміших колекціонерів ретро-техніки по усьому СНД, і доставлялися в Київ.

Список композицій[ред. | ред. код]

Цифрове завантаження, стримінг
#НазваАвтор слівАвтор музикиТривалість
1.«Radio Baby»Володимир БєлоусовКарен Кавалер'ян3:33

Виконання наживо[ред. | ред. код]

2009 р. — «Radio Baby» — концерт «Місце зустрічі»[4]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Тина Кароль превратилась в радиомалышку (ФОТО). www.gorodkiev.com.ua (рос.). Процитовано 21 грудня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. Тина Кароль показала свои прелести. Tochka.net (укр.). 2 жовтня 2009. Процитовано 21 грудня 2022.
  3. Тина Кароль снялась в откровенном клипе. DELFI. Процитовано 21 грудня 2022.
  4. Тина Кароль — Radio Baby («Место встречи» галла концерт) (uk-UA) , процитовано 23 грудня 2022

Посилання[ред. | ред. код]