Rivian

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Rivian
Тип бізнес
підприємство
автомобілебудівна компанія і публічна компанія
Форма власності Limited Liability Company
Галузь автомобільна промисловість
Засновано червень 2009
Засновник(и) Robert "RJ" Scaringed
Штаб-квартира Детройт
Продукція безпілотний автомобіль
електротранспорт
rivian.com(англ.)
CMNS: Rivian у Вікісховищі

Rivian — американський виробник автомобілів та автомобільних технологій.

Заснована 2009 року, компанія розробляє транспортні засоби, продукцію та послуги, пов'язані із транспортом. Компанія має центри в Плімуті (Мічиган), Нормал (Іллінойс), Сан-Хосе й Ірвайн (Каліфорнія) та Сполученому Королівстві.

2017 року Рівіан оголосив, що будує електричний SUV R1S і пікап R1T на модульній платформі, що може бути модифікована для майбутніх транспортних засобів або адаптована для іншими компаній, причому обидва транспортні засоби напівавтономні та призначені для дорожнього руху та бездоріжжя.

Компанія Amazon офіційно почала використовувати перші електричні фургони Rivian для доставки товарів покупцям у Лос-Анджелесі.[1]

Позашляховик і пікап отримали версії з акумуляторними батареями на 105 kWh, 135 kWh та 180 kWh. Запас ходу R1T оцінюють у 370 км у разі найменшої батареї, 505 км у разі середньої та 644 км - з найбільшою. Також можна вмонтувати додаткові батареї.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Amazon розпочала використовувати електричні фургони Rivian для доставки товарів. kosatka.media (рос.). Архів оригіналу за 14 лютого 2021. Процитовано 8 лютого 2021.

Посилання[ред. | ред. код]