S-клас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Porsche 911 (1964-1969)

S-клас в європейській класифікації легкових автомобілів відповідає спортивним купе.[1] Автомобілі часто описуються як спортивні автомобілі, а еквівалентний клас у Euro NCAP називається "родстер спорт".[2]

Особливості[ред. | ред. код]

Автомобілі S-класу мають спортивну зовнішність і, як правило, розроблені для покращеного керування та/або прямолінійного прискорення порівняно з іншими класами. Найпоширеніші стилі кузова для автомобілів S-класу - купе і кабріолет. Задні пасажирські сидіння не є пріоритетом для автомобілів S-класу, тому багато моделей є або двомісними, або мають формулу 2+2 з відносно тісними задніми сидіннями.

Найновіші автомобілі S-класу використовують конфігурацію з передньорозташованим двигуном, але більшість автомобілів з середньорозташованим двигуном або задньорозташованим двигуном також належать до S-класу.

Поточні моделі[ред. | ред. код]

У п'ятірку найпродаваніших автомобілів S-класу в Європі входять Audi TT, Mazda MX-5, Porsche 911, Ford Mustang та Porsche Boxster/Cayman.

Див. Також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. REGULATION (EEC) No 4064/89 - MERGER PROCEDURE (PDF). Office for Official Publications of the European Communities L-2985 Luxembourg. Архів оригіналу (PDF) за 4 березня 2016. Процитовано 17 квітня 2019.
  2. Latest Safety Ratings. www.euroncap.com (англ.). Архів оригіналу за 28 лютого 2015. Процитовано 21 березня 2019.