Scope Group

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Scope SE & Co. KGaA
Тип Товариство з обмеженою відповідальністю
Форма власності товариство з обмеженою відповідальністю
Галузь Фінансові послуги
Засновано Берлін, 2002
Штаб-квартира Берлін, Німеччина
Ключові особи Флоріан Шоллер (генеральний директор), Крістофер Хоффманн (фінансовий директор), Гійом Жоліве (виконавчий директор)
Співробітники 250
www.scopegroup.com

Scope Group — рейтингове агентство, що займається дослідженнями та аналізом ризиків для усіх груп активів зі штаб-квартирою у м. Берліні. Компанія була заснована як європейська альтернатива американським агенствам Moody's, Standard & Poor's і Fitch.

Про компанію[ред. | ред. код]

Компанія Scope була заснована в 2002 році Флоріаном Шоллером у Берліні. Її співвласниками зараз є близько 70 акціонерів, включаючи й самого засновника. До числа акціонерів сьогодні належать також Стефан Квандт, Манфред Генц, Герман Сімон[1] та інституційні інвестори, такі як німецькі страховики HDI, Signal Iduna, SV SparkassenVersicherung, Swiss Mobiliar Insurance Company, австрійський B&C Industrieholding та люксембурзький Foyer Assurances Insurance[2]. RAG Foundation, один з найбільших фондів Німеччини, бере участь у Scope з 2019 року.

Окрім штаб-квартири в Берліні, Scope має філії у Франкфурті, Гамбурзі, Лондоні, Мадриді, Мілані, Осло та Парижі. Всього в компанії працює близько 250 осіб[2].

У співпраці з газетою Handelsblatt Scope Group один раз в рік вручає нагороди «Scope Awards». Їх отримують компанії, які Scope Group визнає кращими постачальниками фондових продуктів та послуг у німецькомовних країнах.

З 1 серпня 2016 року компанія Scope взяла під контроль рейтинговий підрозділ Feri Group [1], а з 1 січня 2021 року — Euler Hermes Rating GmbH від Euler Hermes[3].

Основні напрямки діяльності[ред. | ред. код]

Діяльність Scope Group розділена на чотири сфери:

  • Scope Ratings — сектор, що пропонує послуги в області аналізу кредитних ризиків, сприяє збільшенню кількості та якості автентичної інформації для інституційних інвесторів. Scope Ratings — це рейтингове агентство, зареєстроване відповідно до Регламенту ЄС про рейтинги, зі статусом «Незалежна установа оцінки кредитів» (англ. External Credit Assessment Institution (ECAI))[2]. Зазвичай аналогічні рейтинги формуються американськими агентствами Moody's, Standard & Poor's та Fitch, які домінують у світовому рейтинговому бізнесі з часткою ринку понад 90 відсотків;
  • Scope ESG Analysis — проводить аналіз впливу на ESG[en] (англ. Environmental, social and corporate governance) на базі кількісної макроекономічної моделі. Крім того, Scope пропонує «Думку сторонніх організацій» (англ. Second Party Opinions) для емітентів зелених облігацій, соціальних облігацій та облігацій сталого розвитку;
  • Scope Fund Analysis — спеціалізується на аналізі, оцінці і формуванні рейтингів пайових інвестиційних фондів та альтернативних інвестиційних фондів, а також компаній з управління активами та емітентів сертифікатів; Scope Fund Analysis — пропонує послуги в галузі аналізу ризиків і доходності та постійного моніторингу ризиків;
  • Scope Investor Services — підтримує інвесторів у виборі менеджерів і фондів, а також розробляє портфельні стратегії для непрямих інвестицій.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Philipp Habdank: Scope übernimmt Rating-Sparte von Feri.
  2. а б в Investoren sehen in Scope eine Alternative zu den US-Riesen. Die Welt (нім.). Архів оригіналу за 26 жовтня 2021. Процитовано 26 жовтня 2021.
  3. Scope schluckt Euler Hermes Rating [Архівовано 18 квітня 2021 у Wayback Machine.], FINANCE Magazin.

Посилання[ред. | ред. код]