Scotophilus ejetai

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Scotophilus ejetai
Біологічна класифікація
Домен: Еукаріоти (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Scotophilus
Вид: S. ejetai
Scotophilus ejetai
Brooks & Bickham, 2014

Посилання
Віківиди: Scotophilus ejetai
EOL: 43576268
ITIS: 947372
МСОП: 84466810

Scotophilus ejetai — вид родини Лиликові (Vespertilionidae), ссавець ряду лиликоподібні (Vespertilioniformes, seu Chiroptera).

Етимологія[ред. | ред. код]

Цей вид названий на честь доктора Джебіза Еджета (Gebisa Ejeta). Доктор Джебіза розводник рослин і генетик, який отримав Всесвітню продовольчу премію в 2009 за його наукові дослідження і розробки покращених гібридів сорго, стійких до посухи і бур'янів Striga. Результати його роботи різко посилили постачання продовольством сотень мільйонів людей в Африці на південь від Сахари.

Морфологія[ред. | ред. код]

Невеликих розмірів, з довжиною голови і тіла між 72,6 і 77,1 мм, довжина передпліччя між 50,2 і 50,4 мм, довжина хвоста між 40,4 і 45,1 мм, довжина стопи між 9,3 і 12,1 мм, довжина вух між 10,2 і 11,7 мм.

Шерсть коротка. Спинна частина темно-червоно-коричневого кольору, у той час як черевна частина оранжева з сіруватим відтінком на животі. Морда коротка і широка, через наявність двох залозистих мас з боків. Вуха короткі, трикутні, із закругленими кінцями і добре розділені. Хвіст довгий.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид широко поширений в західній Ефіопії.

Життя[ред. | ред. код]

Харчується комахами.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Brooks DM & Bickham JW, New Species of Scotophilus (Chiroptera: Vespertilionidae) from Sub-Saharan Africa in Occasional Papers of the Museum of Texas Tech University, vol. 326, 2014. PDF [Архівовано 4 березня 2016 у Wayback Machine.] (англ.)