Temples

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Temples
фотографія
Основна інформація
Жанр психоделічний рок
Роки з 2012
Країна  Велика Британія
Місто Кеттерінг[d]
Лейбл Heavenly Recordings
templestheband.com

«Temples» (укр. Храми) — англійський психоделічний рок-гурт, заснований у 2012 році.

Засновниками гурту стали гітарист Джеймс Бегшоу та бас-гітарист Томас Волмслі, які мешкали в англійському Кеттерінгу. З доданням до складу «Temples» клавішника Адама Сміта та барабанщика Сема Томса, остаточний склад гурту було сформовано. У 2012 році «Temples» підписали контракт із лейблон «Heavenly Recordings», після чого видали чотири сингли та на початку 2014 року випустили дебютний альбом «Sun Structures», ставши одним з провідних психоделічних гуртів Великої Британії[1].

Протягом наступних двох років музиканти продовжували писати пісні та записувати їх в домашній студії Джеймса Бегшоу. В кінці 2015 року вийшла їхня нова пісня «Certainty», а у 2017 році — другий студійний альбом «Volcano», виданий лейблом «Fat Possum». Звучання «Temples» трохи змінилося у порівнянні з дебютним альбомом, більш важливу частину в ньому стали відігравати синтезатори[1].

На початку 2018 гурт залишив барабанщик Сем Томс, якого для живих виступів тимчасово підмінив Ренс Оттінк з гурту «PAUW». «Temples» також залишили лейбл «Heavenly» та підписали контракт з компанією ATO Records. У 2019 вийшла третя платівка гурту «Hot Motion», в якій гурт майже відмовився від синтезаторів та повернувся до гітарного звучання, характерного для дебютної платівки. Турне на підтримку альбому було скорочено через пандемію COVID-19[1].

У 2020 році музиканти почали працювати над новим альбомом, та записали пісню «Paraphernalia» за допомогою Шона Леннона. За два роки «Temples» відправилися разом з Ленноном та продюсером Дейвом Фрідманном до студії в Нью-Йорку, де записали четвертий альбом «Exotico», який вийшов у 2023 році[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г Collar, Matt. Temples Biography, Songs, & Albums. AllMusic (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.