Sun Structures

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sun Structures
Студійний альбом
Виконавець Temples
Дата випуску 10 лютого 2014
Записаний 2012-2013
Жанр психоделічний поп
Тривалість 52:28
Мова англійська
Лейбл Heavenly Recordings[en]
Продюсер Джеймс Бегшоу
Хронологія Temples
Попередній
←
Volcano[en]
(2017)
Наступний
→

Sun Structures (укр. Сонячні структури) — дебютний студійний альбом англійського рок-гурту Temples, що вийшов у 2014 році.

Гурт Temples було засновано в 2012 році в англійському Кеттерінгу. Його засновники — гітарист Джеймс Бегшоу та бас-гітарист Том Волмслі — записали в домашній студії пісню «Shelter Song», надихаючись психоделічною музикою 1960-х років. Після публікації пісні в Інтернеті музиканти підписали контракт з лейблом «Heavenly Records», а також запросили барабанщика і клавішника, сформувавши остаточний склад Temples.

З 2012 по 2014 роки гурт видав сингли «Shelter Song», «Colours to Life», «Keep in the Dark» та «Mesmerise», після чого випустив повноцінний студійний альбом Sun Structures. Платівка отримала схвальні відгуки слухачів, музичних оглядачів та відомих музикантів, серед яких Джонні Мар та Ноел Галлахер. Temples стали вважатися одним з провідних сучасних психоделік-поп-колективів, найчастіше порівнюючись з австралійським гуртом Tame Impala.

Sun Structures потрапив до десятки найкращих альбомів в британському тижневому хіт-параді та був визнаний альбомом 2014 року за версією мережі магазинів інді-музики «Rough Trade».

Обкладинка[ред. | ред. код]

На обкладинці альбому зображені чотири учасники гурту на фоні старовинного триповерхового будинку[1]. Музиканти хотіли підкреслити, що всі вони родом з англійського Кеттерінгу[en], і тому вирішили сфотографуватися на тлі Трикутного будинку у Раштоні, що знаходиться неподалік від їхнього рідного міста. Ця будівля була створена у 1593 році, а її незвична форма та багато символів всередині приміщення відсилають до Святої Трійці. Всі музиканти на обкладинці дивляться в різні боки, що означає відмінність їхніх музичних смаків[2].

Авторами оформлення альбому стали артдиректорка Еббі Стівенс та фотографиня Зої Максвелл[3]. Окрім обкладинки альбому, вони створили фотографії для буклета та пресрелізу, на яких музиканти Temples були зображені всередині Трикутного будинку в Раштоні, на фоні стін із трикутними декоративними елементами, та зовні, на розі будівлі[4][5]. Альбом було номіновано на отримання премії «Best Art Vinyl 2014[en]»[6], яка щороку вручається дизайнерам та музикантам, які створили найкращі обкладинки вінілових платівок[7].

Список пісень[ред. | ред. код]

Список композицій
#НазваТривалість
1.«Shelter Song»3:11
2.«Sun Structures»5:13
3.«The Golden Throne»4:11
4.«Keep In The Dark»4:37
5.«Mesmerise»3:42
6.«Move With The Season»5:11
7.«Colours To Life»5:11
8.«A Question Isn't Answered»5:12
9.«The Guesser»4:07
10.«Test Of Time»3:53
11.«Sand Dance»6:31
12.«Fragment's Life»1:59
Temples (2014)
Звучання 12-струнної гітари у першій пісні з альбому порівнювали з творчістю The Byrds (на ілл.)
Вокальні гармонії, що зустрічалися у піснях з альбому, були типовими для популярного гурту 1970-х The Beach Boys (на ілл.)
Музичну стилістику альбому найчастіше порівнювали з провідним психоделічним гуртом тогочасності Tame Impala (на ілл.)

1. «Shelter Song» (укр. Пісня укриття) — це перша пісня Temples, яку випустили у 2012 році. Вона починається з рифу на 12-струнній гітарі, що нагадує звучання The Byrds, та продовжується мелодійним співом під акомпанемент барабанів та перкусії[8]. Вокальна партія куплету складається з чергуючихся викликів та відповідей у стилі The Beatles[9][10], а передприспів закінчується фразою «Take me away to the twilight zone» (укр. Забери мене в сутінкову зону)[11]. За другим куплетом йде короткий вокаліз, що перетікає у приспів, на фоні якого з'являються короткі яскраві акорди. Після третього куплету та приспіву йде кода, побудована на вже знайомому вокалізі, спочатку з ледь помітним акомпанементом, а потім з гучними, та поступово затихаючими барабанами[12]. Звучання пісні порівнювалося з альбомом Sonic Flower Groove шотландського рок-гурту Primal Scream[en][13], виконавцями лейблу «Decca» (Tintern Abbey[en], The Poets[en], Енді Форрей та Curiosity Shoppe)[14], та більш сучасними британськими артрокерами Django Django[en][15].

2. Титульна композиція «Sun Structures» (укр. Сонячні структури) побудована навколо ритмічної бас-гітари, спрощеної барабанної партії та клавішних, витриманих в стилі провідних гуртів гаражного року, на кшталт The Velvet Underground або The Seeds[en][16][12][17]. Протягом треку неодноразово повторюється один й той же гітарний риф, який наближує пісню до хард-року[14]. Вокал з ефектом луни гармонійно поєднується з фуззовими гітарами[15][9]. Інструментальний програш в середині композиції нагадує про одну з перших рок-опер S. F. Sorrow[en] у виконанні Pretty Things[en], поєднуючи психоделічний рок із прог-роком[17][18].

3. Пісня «The Golden Throne» (укр. Золотий трон) була відома слухачам ще з 2012 року за неофіційними бутлегами, виданими дуетом гітариста Джеймса Бегшоу та бас-гітариста Тома Волмслі[14]. Вона розпочинається з психоделічного гітарного вступу, який — як і назва та відеокліп — містить єгипетські мотиви[16]. Мелодійний вокал у куплеті звучить на фоні поодиноких клавішних, а гітарні акорди наголошують на другій та четвертій долі такту, подібно до музики регі[9][19]. У приспіві з'являються струнні, створюючи спекторівську «стіну звуку» та нагадуючи альбоми, спродюсовані Джорджем Мартіном[20]. Закінчується композиція програшем Адама Сміта на клавішних, що імітує священне звучання[14].

4. «Keep In The Dark» (укр. Триматися в темряві) — це неопсиходелічна глем-рокова композиція[21][19], що найчастіше порівнювалася з творчістю Марка Болана та гурту T. Rex[18][22]. На першому плані знаходиться виразна барабанна партія, нібито запозичена з «Jean Genie» Девіда Бові[12], а низхідний вокал в куплеті нагадує «Draggin' the Line» гурту Beat Goes Bang[18]. Окрім звичайних для рок-гурту інструментів, у пісні можна почути мелотрон, арпеджіо на арфі та програш на трубі[12][20].

5. «Mesmerise» (укр. Загипнотизувати) — ще одна глем-попова композиція[13], що стартує з «гострого» гітарного рифу, який повторюється протягом пісні[22]. Текст містить рядки, типові для психоделічної поезії, такі як «Paradise is alive in the conscience of the brain» (укр. Рай живий у свідомості мозку)[20]. Одноголоса вокальна партія на початку композиції згодом перетворюється у багатоголосся, характерне для попрокового гурту 1960-х The Beach Boys[16].

6. «Move With the Season» (укр. Рухатися разом з порами року) — повільна психоделічна попбалада[23], в якій також відчувається «пасторальний» вплив The Byrds[11]. На відміну від попередніх пісень, «Move With the Season» побудована навколо гітарних акордів[9], але окрім цього, вокалу Бегшоу акомпанують барабани Сема Томса та клавішні Адама Сміта[18].

7. «Colours To Life» (укр. Кольори життя) побудована на яскравому гітарного рифі, що повторюється знову й знову[24][16]. Поступово до нього доєднується синтезатор, згодом несподівано вступають барабани та бас-гітара[16]. Неквапливий куплет, в якому до вокалу Бегшоу додано ефект реверберації, переходить у гармонічний передприспів, а потім у кульмінацію пісні — приспів, в якому поєднуються мелодійний вокал, орган та інший гітарний риф[18][15][16]. Текст пісні торкається метафізичних тем: «Spectrums defy us left to remind us / Love, lust, spaces in time bringing colours to life» (укр. Спектри кидають нам виклик, щоб нагадати нам любов, пристрасть, простір у часі, що наповнює життя кольорами)[24].

8. «A Question Isn't Answered» (укр. Питання без відповіді) починається з плескання у долоні, за яким йде програш на органі та гучний мелодійний вокаліз в стилі музики Ближнього Сходу[16]. Пульсуючий та повторюючийся ритм композиції схожий на краут-роківський «моторик»[24]. Інструментальний початок нагадує кантрі-рок[9], але гітарний риф з ефектом «фузз» є ближчим до творчості австралійського гурту Tame Impala[16], перетворюючи композицію на бугі або важкий блюз[23][17]. Філософські тексти містять гру слів, на кшталт «A question isn't answered, if an answer isn't questioned» (укр. Питання залишається без відповіді, якщо до відповіді немає запитань), відсилаючи до психоделічного періоду гурту The Beatles та сольних альбомів Джона Леннона[9].

9. «The Guesser» (укр. Відгадувач) — одна з перших пісень Temples, які Бегшоу та Волмслі виконували дуетом ще у 2012 році[14]. Витримана в стилі попмузики 1970-х[16], вона поєднує ті самі елементи, що і решта пісень з альбому: «оп'янілий» вокал, гітари з ефектом «фузз» та акомпанемент органу[9]. Частина мелодії та акордів у куплеті має схожості з хітом 1966 року «Sunny[en]»[20].

10. «Test Of Time» (укр. Випробування часом) виділяється енергійними барабанами, які нагадують музику п'ятдесятирічної давнини, створюючи стійке ностальгічне відчуття[18][16]. Структура пісні є типовою для Temples: куплет та передприспів перетікають в епічний приспів[23][16]. Цю пісню порівнювали як з класичними гуртами британського психоделічного року (Small Faces, Cream, ранні Pink Floyd)[14], так і з сучасними рок-гуртами (Tame Impala, I Am Kloot[en], проєкти продюсера Дейва Фрідмана[en])[20][24].

11. «Sand Dance» (укр. Пісочний танець) — ще одна композиція із яскравим східним колоритом, що містить арабські мотиви[18][17][14]. Окрім барабанів, в ній використовується перкусія, подібно до пісні «Voodoo» рок-гурту Godsmack[19]. Шестихвилинна композиція побудована навколо гітарного рифу, «за який Pink Floyd вбили б у 1967 році»[18], та має багатошарове оркестрове аранжування, іноді створюючи різке, дисонуюче звучання[24][20].

12. Завершує альбом двохвилинна композиція «Fragment's Life» (укр. Життя фрагмента), яку Бегшоу співає під акомпанемент акустичної гітари, ніби середньовічний трубадур[14][16]. Вона трохи відрізняється від решти пісень з альбому своїм психоделічно-фолковим стилем[25], а голос Бегшоу звучить схоже на пісні гурту Fleet Foxes[en][15].

Учасники запису[ред. | ред. код]

Учасники запису

Temples:

  • Джеймс Бегшоу — гітара, вокал,
  • Томас Волмслі — бас-гітара,
  • Адам Сміт — гітара, клавішні,
  • Семюел Томс — барабани.

Виробництво:

  • продюсер — Джеймс Бегшоу,
  • зведення — Клаудіус Міттендорфер, за винятком «Shelter Song» та «Fragment's Life» (Джеймс Бегшоу),
  • майстеринг — Ноель Саммервіль,
  • менеджемент — Серн Каннінг, Джеймс Сандом,
  • ілюстрація, фотографія — Еббі Стівенс, Зої Максвелл,
  • дизайн, макет — Томас Каслін[26].

Засновниками гурту Temples стали англійські музиканти Джеймс Бегшоу та Том Волмслі. Вони обидва жили в Кеттерінгу[27], графство Нортгемптоншир, Англія, та деякий час грали разом в гурті The Moons[en]: Джеймс на гітарі, а Том — на клавішних. Бегшоу та Волмслі зблизилися через спільні музичні смаки, серед яких The Byrds та попзаписи 1960-х років, і в друзів почали з'являтися нові ідеї для пісень. Одна з них була пов'язана зі специфічним звуком барабанів, якого вони змогли досягти в імпровізованій домашній студії Бегшоу в Кеттерінгу. Додавши до цього мелодію, куплет та приспів, вони створили та записали свій перший трек «Shelter Song». Назва гурту «Temples» (укр. Храми) була обрана, бо «була такою ж духовною та кінематографічною, як музика, яку вони записували»[28]. Опублікована в Інтернеті «Shelter Song» одразу привернула увагу не лише слухачів, але й продюсерів, які запропонували дуету підписати контракт з лейблом «Heavenly Recordings[en]», попри повну відсутність живих виступів гурту[29][30].

Отримавши локальне визнання, дует Бегшоу та Волмслі продовжив створювати та записувати нові пісні. Слідом за «Shelter Song», в студії з'явилися «The Golden Throne» та «Keep in the Dark»[31]. Разом з цим музиканти запросили своїх друзів з Кеттерінгу, барабанщика Сема Томса та клавішника Адама Сміта[32], остаточно перетворившись з суто студійного проєкту на повноцінний концертний гурт[28]. Музикантів об'єднувала не лише любов до музики — більше The Byrds, аніж The Beatles, — але й зацікавленність у всьому містичному, в тому числі тексти Олдоса Гакслі та Тімоті Лірі, та фільми Кеннета Енгера[30].

Дебютним синглом, що вийшов на лейблі «Heavenly Recordings», стала перша композиція гурту «Shelter Song». Позитивна реакція музичної преси стала несподіванкою для музикантів, адже вони лише намагалися створити щось власне, надихаючись класичними записами. Протягом наступного року гут продовжував гастролювати та записувати нові пісні, випустивши ще три сингли — «Colours to Life», «Keep in the Dark» та «Mesmerise»[31]. За рік Temples стали одним з найбільш обговорюваних молодих колективі Великої Британії. Вони виступали разом з The Rolling Stones у лондонському Гайд-парку та отримали пропозицію спільного туру від Suede. Публічну підтримку Temples надали такі відомі британські музиканти, як Джонні Марр (The Smiths), Роберт Уаєтт (Soft Machine) та Ноел Галлахер (Oasis)[31].

Видавши декілька пісень, Temples зосередились на запису повноцінного альбому. Ідея платівки полягала в тому, щоб створити пісні на сучасні, але абстрактні теми, використовуючи ностальгічне та позачасове звучання[33][27]. Запис пісень тривав в студії Бегшоу в Кеттерінгу до листопада 2013 року, кожного разу, коли гурт повертався до рідного міста. Останніми було записано пісні «Mesmerise» та «A Question Isn't Answered». За словами Бегшоу, «ми намагалися створити колекцію пісень, яка буде працювати як один довгий запис, як одне ціле; єдине, чого ми хотіли — вразити самих себе, написати музику, як подобалася би нам самим»[31]. Пісні для альбому було написано дуетом Бегшоу та Волмслі, які приходили зі власними ідеями, але завжди досягали порозуміння. За словами музикантів, вони видали майже весь наявний матеріал[31], проте принаймні декілька пісень — «Prisms», «Ankh», «Jewel of Mine Eye» — вийшли лише як бі-сайди до синглів Temples, не ставши частиною дебютного альбому[34].

Під час виробництва Sun Structures музиканти надихалися продюсерськими ідеями улюблених гуртів, починаючи з The Beatles. Вони не намагалися копіювати звучання цілих альбомів, але запозичували поодинокі елементи, як то звучання гітари або барабанів, цікаві вступи тощо. Волмслі та Бегшоу особливо відзначали пісню «Expecting to Fly» Ніла Янга через роботу аранжувальника Джека Ніцше, завдяки якій вдалося зберегти неповторну атмосферу та настрій пісні. Музиканти записували всі пісні вдома, використовуючи наявне обладнання та не переймаючись через відсутність професійної апаратури. Наприклад, барабани було записано «в стилі Гліна Джонса», у навмисно спрощений спосіб, з використаннями лише декількох мікрофонів, які вони могли себе дозволити. Водночас, рішення записувати все в домашніх умовах було свідомим, бо музиканти не хотіли розчаровуватися в результаті, який отримали б у професійній студії, замість цього контролюючи процес самостійно[35]. Лише коли роботу над базовими треками в Кеттерінгу було завершено, до справи взявся звукоінженер Клаудіус Міттендорфер, відомий за роботою з The Mars Volta, Muse та Franz Ferdinand, який зводив треки у Нью-Йорку[30].

Вихід альбому[ред. | ред. код]

Перший сингл Temples «Shelter Song» вийшов на лейблі «Heavenly Recordings» 12 листопада 2012 року. На стороні «Б» опинилася пісня «Prisms», також записана в домашній студії в Кеттерінгу в вересні 2012 року. Сингл вийшов на 7-дюймовому вінілі обмеженим накладом, а також в цифровому вигляді на iTunes[36][37]. Протягом 2013 року гурт видав ще два сингли: «Colours to Life» (з бі-сайдом «Ankh»)[38] та «Keep in the Dark» (бі-сайд — «Jewel Of Mine Eye»)[39][40]. 18 листопада 2013 року було анонсовано вихід дебютного лонгплею Sun Structures на лейблі «Heavenly Recordings», концертний тур по Великій Британії, а також реліз четвертого синглу з альбому, пісні «Mesmerise»[41][42].

Альбом Sun Structures вийшов 10 лютого 2014 року на лейблі «Heavenly Recordings[en]». До нього увійшло дванадцять пісень, включаючи чотири вже відомих сингли. Платівка вийшла на вінілі, на компакт-дисках та в цифровому форматі[43]. 22 лютого Sun Structures дебютував у британському альбомному чарті, посівши сьому сходинку, та протримався в сотні найкращих альбомів чотири тижні[44]. В Сполучених Штатах альбом вийшов 11 лютого на інді-лейблі «Fat Possum Records[en]», розповсюджуючись на компакт-дисках, вінілі та аудіокасетах[45]. 1 березня Sun Structures перший та єдиний раз потрапив до щотижневого альбомного чарту США «Billboard 200», посівши 163 місце[46].

19 квітня 2014 року до Дня музичного магазину Temples видали спліт-сингл з австралійським поп-гуртом Jagwar Ma[en], переробивши пісні один одного: «Shelter Song» з Sun Structures та «Man I Need» з альбому Howlin (2013)[47][48]. Також протягом 2014 року Temples видали сингл «Move With the Season» та мініальбом Shelter Song, які окрім оригінальних пісень з Sun Stuctures містили їхні реміксовані версії[49][50].

10 жовтня 2014 року лейбл «Heavenly Recordings» видав перероблену версію альбому, яка отримала назву Sun Restructured (укр. Сонце реструктуроване). Її авторами став дует Beyond The Wizard's Sleeve, що складався з діджея Ерола Алкана[en] та продюсера Річарда Норріса[en]. Вони «реанімували» оригінальні композиції Temples, аранжувавши їх у стилі сучасної електронної музики[51][52]. Джеймс Бегшоу та інші учасники Temples спочатку не дуже схвалили результат, але потім погодились, що ця окрема версія має право на існування[31].

Концертне турне на підтримку альбома розпочалося з виступів у Великій Британії в кінці лютого 2014 року[42]. Протягом всього року Temples мали насичений концертний графік, виступили в більшості європейських країн, завітали до Сполучених Штатів, Австралії, Мексики, Японії тощо[31]. Зокрема, гурт взяв участь у великих фестивалях, серед яких «Glastonbury Festival», «Bonnaroo Music Festival[en]», «Primavera Sound[en]» та «Lollapalooza». Популярності гуртові додали неочікувані виступи у телевізійних програмах «Вечірнє шоу з Джиммі Феллоном» та «Шоу Елен Дедженерес»[53][40]. Врешті решт, Sun Structures було визнано кращим альбомом 2014 року за версією британського інді-рітейлера «Rough Trade[en]»[54].

Критичні відгуки[ред. | ред. код]

Професійні огляди
Сукупні оцінки
Джерело Рейтинг
Metacritic 70/100[55]
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
AllMusic 4/5 зірок[23]
Austin Chronicle 2.5/5 зірок[8]
Blurt 3/5 зірок[20]
DIY 4/5 зірок[25]
Drowned in Sound 5/10 зірок[12]
Exclaim 9/10 зірок[56]
Guardian 3/5 зірок[57]
Independent 3/5 зірок[17]
Line of Best Fit 8/10 зірок[19]
Louder Than War 10/10 зірок[21]
Music OMH 4.5/5 зірок[16]
NME 4/5 зірок[11]
Now 4/5 зірок[58]
Observer 3/5 зірок[59]
Pitchfork 5.5/10 зірок[22]
PopMatters 6/10 зірок[15]
Premier Guitar 4/5 зірок[60]
Rolling Stone 3/5 зірок[61]
Under the Radar 8/10 зірок[10]
405 8/10 зірок[14]

Дебютний альбом Temples отримав переважно схвальні відгуки музичних критиків[55]. Найбільш прихильні оглядачі відзначали, що гуртові вдалося відтворити аутентичне звучання 1960-х років, зробивши його свіжим та сучасним. На сайті «Louder Than War[en]» Sun Structures отримав найвищу оцінку — 10 з 10, та був названий «вражаючим дебютом королів сучасного психоделічного відродження, … виконаним зі стилем і смаком»[21]. У виданні «All Things Loud» (9/10) передбачили, що платівка може підняти британський гурт до вершин сучасної психоделічної музики[9]. В британському журналі «Clash Music» та канадському «Exclaim!» (9/10) припустили, що Sun Structures міг би вийти в 1960-ті роки, і ніхто цьому не здивувався б[62][56], а у лондонському виданні «MusicOMH» (9/10) підкреслили, що Temples вдалося створити цільний альбом, якій цікаво слухати від початку до кінця, що було рідкістю для тогочасних виконавців[16].

У цілій низці видань альбом оцінили на чотири зірки з п'яти або «8/10». В американському журналі «Under the Radar[en]» та британському «The Quietus[en]» визнали, що звучання Temples не є новаторським, проте музиканти створюють чудові мелодії, та майстерно поєднують вже відомі стилі, через що «в них майже неможливо не закохатися»[10][13]. У виданні «New Musical Express» єдиним «недоліком» платівки назвали те, що на відміну від оригінальних альбомів 1960-х років, Sun Structures не звучить так, ніби написаний під впливом наркотиків[11]. В музичному каталозі «AllMusic» дебютний альбом Temples нарекли найкращим сучасним представником психоделічної попмузики[23]. В канадській газеті «NOW Toronto[en]» звернули увагу на «одержимість виробництвом», а також видатні навички музикантів у написанні пісень[58]. На інді-сайті «The Line of Best Fit[en]» відзначили, що Temples звучать не як кавер-гурт, подібно дуету Foxygen[en], а «надзвичайно свіжо»[19]. В британському журналі «DIY[en]» звернули увагу на «тривалу велич їхнього бачення, текстів та музикальності»[25], а на сайті «The 405[en]» забажали, щоб решта психпоп-релізів року вийшли б настільки вдалими[14]. Нарешті, в журналі «Premier Guitar[en]» поцікавилися, що було б, якби Temples більше дивилися в майбутнє, та менше уваги приділяли класичній рок-музиці[60].

Критика Sun Structures переважно була пов'язана із браком оригінальних музичних ідей[18]. На сайті «Pretty Much Amazing» зазначили, що від альбому не варто очікувати музичної революції[63], а в журналі «Blurt[en]» наголосили, що музиканти не винаходять нічого нового, а лише діють у вже відомих межах жанру психоделічної попмузики[20]. На сайті «No Ripcord» поскаржилися, що Temples важко відрізнити від їхніх численних колег по сцені[24], а у «PopMatters» їх назвали «смішним та талановитим рок-гуртом без обличчя»[15]. У провідному музичному виданні Rolling Stone Sun Structures отримав лише три зірки з п'яти: Джон Долан порівняв альбом з «архаїчним психоделічним роком 1960-х», якому бракує веселощів да дотепності[61]. У британському щотижневому виданні «The Observer» звернули увагу на педантичну любов гурту до деталей 1960-х років, порівнявши це з «хоча і цікавою, але знайомою подорожжю»[59]. Оглядачі «The Independent», «The Guardian» та «Pitchfork» дорікнули Temples у прямолінійному копіюванні звучання улюблених гуртів та відсутності власної персональності, нетипової для психоделічного жанру із його речовинами для «розширення розуму»[17][57][22]. Оглядачу «The Austin Chronicle[en]» здалося, що друга половина альбому обтяжена занадто довгими піснями[8], а в британському вебзіні «Drowned in Sound[en]» резюмували, що платівка створена професійними музикантами, які знають, що роблять, але «так сильно намагаються бути чимось іншим, що ми втрачаємо уявлення про те, ким вони є насправді»[12].

Чарти[ред. | ред. код]

Хіт-парад (2014) Найвища
позиція
Австралія Австралія Australian Albums (ARIA)[64] 55
Австрія Австрія Austrian Albums (Ö3 Austria)[65] 69
Бельгія Бельгія Belgian Albums (Ultratop Flanders)[66] 80
Бельгія Бельгія Belgian Albums (Ultratop Wallonia)[67] 58
Нідерланди Нідерланди Dutch Albums (MegaCharts)[68] 36
Франція Франція French Albums (SNEP)[69] 66
Німеччина Німеччина German Albums (Media Control)[70] 47
Ірландія Ірландія Irish Albums (IRMA)[71] 69
Шотландія Шотландія Scottish Albums (OCC)[72] 17
Швейцарія Швейцарія Swiss Albums (Schweizer Hitparade)[73] 24
Велика Британія Велика Британія UK Albums (OCC)[74] 7
Велика Британія Велика Британія UK Independent Albums (OCC)[75] 2
США США Billboard 200[76] 163
США США Independent Albums (Billboard)[77] 31
США США Top Rock Albums (Billboard)[78] 44

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sun Structures, by Temples. Temples (англ.). Процитовано 21 серпня 2023.
  2. Clare, Katie (11 грудня 2013). Louder Than War Interview: Temples. Louder Than War (англ.). Процитовано 21 серпня 2023.
  3. Temples - Sun Structures (англ.), Discogs, 2014, процитовано 21 серпня 2023
  4. Zoë Maxwell. Zoë Maxwell (англ.). Процитовано 21 серпня 2023.
  5. Temples - Sun Structures. Abbie Stephens (англ.). 7 листопада 2014. Процитовано 21 серпня 2023.
  6. Best Art Vinyl Awards 2014 | ArtVinyl (англ.). Процитовано 21 серпня 2023.
  7. АРТ-ВИНИЛ. www.praguedesignschool.com (рос.). Процитовано 21 серпня 2023.
  8. а б в Beets, Greg (2 травня 2014). Temples - Sun Structures (Heavenly). The Austin Chronicle (англ.).
  9. а б в г д е ж и Parker, Jack (4 лютого 2014). Temples - Sun Structures (Album Review). All Things Loud (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  10. а б в Bennett, Kate. Sun Structures. www.undertheradarmag.com (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  11. а б в г Horner, Al (7 лютого 2014). Temples - 'Sun Structures'. NME (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  12. а б в г д е Album Review: Temples - Sun Structures. DrownedInSound (англ.). 10 лютого 2014. Архів оригіналу за 13 грудня 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  13. а б в The Quietus | Reviews | Temples. The Quietus (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  14. а б в г д е ж и к л Temples - Sun Structures l Reviews l The 405. web.archive.org. 9 лютого 2014. Архів оригіналу за 9 лютого 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  15. а б в г д е Temples: Sun Structures | PopMatters. web.archive.org. 2 березня 2014. Архів оригіналу за 2 березня 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  16. а б в г д е ж и к л м н п р Temples – Sun Structures | Album Reviews | musicOMH. MusicOMH. 9 лютого 2014. Архів оригіналу за 9 лютого 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  17. а б в г д е Album reviews: Sun Kil Moon, Tinariwen, Temples, Sunn O))), Katy B, Serge Gainsbourg - Reviews - Music - The Independent. web.archive.org. 9 лютого 2014. Архів оригіналу за 10 березня 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  18. а б в г д е ж и к Temples: Sun Structures | Album Review. Spectrum Culture (англ.). 20 лютого 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  19. а б в г д Temples – Sun Structures. The Line of Best Fit (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  20. а б в г д е ж и TEMPLES - Sun Structures | Blurt Magazine. web.archive.org. 28 квітня 2014. Архів оригіналу за 28 квітня 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  21. а б в Torabi, Arash (24 січня 2014). Temples: Sun Structures - album review. Louder Than War (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  22. а б в г Greene, Jayson (12 лютого 2014). Temples: Sun Structures. Pitchfork (enhttps://pitchfork.com/reviews/albums/18955-temples-sun-structures/) . Процитовано 27 серпня 2023.
  23. а б в г д Temples - Sun Structures Album Reviews, Songs & More | AllMusic (англ.), процитовано 27 серпня 2023
  24. а б в г д е Sun Structures. No Ripcord (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  25. а б в Temples - Sun Structures. DIY (англ.). 5 лютого 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  26. Temples - Sun Structures (англ.), 2014, процитовано 26 серпня 2023
  27. а б Interview: Temples. Time Out Istanbul (англ.). 3 травня 2016. Процитовано 26 серпня 2023.
  28. а б Gimme Your Answers: An Interview w/ Temples – Alicia Atout (англ.). 20 листопада 2012. Процитовано 26 серпня 2023.
  29. Gourlay, Dom (5 квітня 2013). DiS meets Temples. DrownedInSound (англ.). Архів оригіналу за 22 червня 2013. Процитовано 26 серпня 2023.
  30. а б в Heavenly Recordings :: Artist :: Temples. heavenlyrecordings.com. Процитовано 26 серпня 2023.
  31. а б в г д е ж Interview: Temples - 'It's Not Sunshine Music'. NBHAP (нім.). 16 грудня 2014. Процитовано 26 серпня 2023.
  32. Hanging Out with Adam Smith of Temples. originalfuzz.com (англ.). Процитовано 26 серпня 2023.
  33. Norris, John (1 березня 2017). After ‘Backward-Looking’ Debut, Temples Gear Up for More ‘Modern’ Album ‘Volcano’. Billboard (англ.). Процитовано 26 серпня 2023.
  34. Temples (4). Discogs (англ.). Процитовано 26 серпня 2023.
  35. Temples: UK Psyche Pop. tapeop.com (англ.). Процитовано 26 серпня 2023.
  36. Temples - Shelter Song (англ.), Discogs, 2012, процитовано 27 серпня 2023
  37. Temples - Shelter Song (укр.), YouTube, процитовано 27 серпня 2023
  38. Temples - Colours To Life (англ.), Discogs, 2013, процитовано 27 серпня 2023
  39. Temples - Keep In The Dark (англ.), Discogs, 2013, процитовано 27 серпня 2023
  40. а б Collar, Matt. Temples Biography, Songs, & Albums. AllMusic (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  41. Temples on Apple Music. Apple Music (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  42. а б Cooper, Leonie (18 листопада 2013). Temples announce details of debut album 'Sun Structures'. NME (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  43. Heavenly Recordings :: Releases :: Sun Structures. heavenlyrecordings.com. Процитовано 27 серпня 2023.
  44. Sun Structures | Official Charts. officialcharts.com (англ.).
  45. Temples - Sun Structures | Official Store. Fat Possum Records (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  46. Temples | Biography, Music & News. Billboard (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  47. News: Jagwar Ma and Temples remix each other for Record Store Day. NBHAP (нім.). 25 березня 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  48. Temples / Jagwar Ma - Shelter Song / Man I Need (англ.), 19 квітня 2014, процитовано 27 серпня 2023
  49. Temples - Move With The Season (англ.), 2014, процитовано 27 серпня 2023
  50. Temples - Shelter Song (англ.), 2014, процитовано 27 серпня 2023
  51. Daly, Rhian (17 листопада 2014). Temples - 'Sun Restructured'. NME (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  52. Heavenly Recordings :: Releases :: Sun Restructured. heavenlyrecordings.com. Процитовано 27 серпня 2023.
  53. Temples. Fat Possum Records (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  54. Britton, Luke Morgan (14 листопада 2014). Temples top Rough Trade's 'Albums of the Year' list. NME (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  55. а б Sun Structures by Temples (англ.), Metacritic, процитовано 27 серпня 2023
  56. а б Edwards, Michael (7 лютого 2014). Temples - Sun Structures. Exclaim (англ.).
  57. а б Jonze, Tim (6 лютого 2014). Temples: Sun Structures – review. The Guardian (англ.). ISSN 0261-3077. Процитовано 27 серпня 2023.
  58. а б Gillis, Carla (6 лютого 2014). Temples - NOW Magazine. NOW Toronto (англ.). Архів оригіналу за 17 січня 2021. Процитовано 27 серпня 2023.
  59. а б Carnwath, Ally (9 лютого 2014). Temples: Sun Structures – review. The Observer (англ.). ISSN 0029-7712. Процитовано 27 серпня 2023.
  60. а б Temples' "Sun Structures" Album Review - Premier Guitar. www.premierguitar.com (англ.). Процитовано 27 серпня 2023.
  61. а б Dolan, Jon (11 лютого 2014). ALBUM REVIEWS - Sun Structures. Rolling Stone (англ.). Архів оригіналу за 3 листопада 2018. Процитовано 27 серпня 2023.
  62. Temples - Sun Structures. Clash Magazine Music News, Reviews & Interviews (англ.). 12 лютого 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  63. Capsule Reviews: Marissa Nadler, Temples, Maximo Park « PMA - Pretty Much Amazing. web.archive.org. 19 лютого 2014. Архів оригіналу за 19 лютого 2014. Процитовано 27 серпня 2023.
  64. Chartifacts – Tuesday 18th February 2014. Australian Recording Industry Association. Архів оригіналу за 5 December 2014. Процитовано 24 березня 2014.
  65. «Temples — Sun Structures» (німецькою). Austriancharts.at. Hung Medien. Процитовано 24 березня 2014.
  66. «Temples — Sun Structures» (нідерландською). Ultratop.be. Hung Medien. Процитовано 24 березня 2014.
  67. «Temples — Sun Structures» (французькою). Ultratop.be. Hung Medien. Процитовано 24 березня 2014.
  68. «Temples — Sun Structures» (нідерландською). Dutchcharts.nl. Hung Medien. Процитовано 24 березня 2014.
  69. «Temples — Sun Structures» (французькою). Lescharts.com. Hung Medien. Процитовано 24 березня 2014.
  70. «Temples — Sun Structures» (німецькою). Charts.de. Media Control. Процитовано 24 березня 2014.
  71. «GFK Chart-Track» (англійською). Chart-Track.co.uk. GFK Chart-Track. IRMA. Процитовано 17 лютого 2014.
  72. «20140222 Top 40 Scottish Albums Archive | Official Charts» (англійською). UK Albums Chart. The Official Charts Company. Процитовано 17 лютого 2014.
  73. «Temples — Sun Structures» (німецькою). Swisscharts.com. Hung Medien. Процитовано 24 березня 2014.
  74. «Official Albums Chart Top 100». (англійською) Official Charts Company. Процитовано 17 лютого 2014.
  75. «20140222 Top 40 Independent Albums Archive | Official Charts» (англійською). UK Albums Chart. The Official Charts Company. Процитовано 17 лютого 2014.
  76. "Temples Chart History (Billboard 200)". Billboard. Процитовано 27 лютого 2014.
  77. «Temples Chart History» Billboard Independent Albums Temples. Prometheus Global Media. Процитовано 24 березня 2014.
  78. "Temples Chart History» Billboard Top Rock Albums for Temples. Prometheus Global Media. Процитовано 24 березня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]