Terra Incognita (компанія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ТОВ Компанія "Терра Інкогніта" Terra Incognita.
Тип Компанія
Галузь Легка промисловість
Засновано 2005
Штаб-квартира Україна Київ
Продукція Термобілизна
Туристичне спорядження
Намети
Рюкзаки
Спальні мішки
www.terraincognita.ua
Тримісний намет «Alfa 3»

Terra incognita (Терра Інкогніта) — українська компанія, що спеціалізується на виробництві туристичного спорядження, такого як намети, рюкзаки, спальні мішки. Продукція компанії орієнтується на людей які ведуть активний спосіб життя, туристів, лижників, велосипедистів. Заснована наприкінці 2005 році у Києві[1]. За оцінкою сайту Асоціації ритейлерів України компанія є одним із лідерів виробництва туристичних товарів в Україні[2].

Історія[ред. | ред. код]

Компанія «Terra Incognita» була заснована колишніми співробітниками української компанії виробника ТОВ Едвенчер або «Adventure». Починаючи з 1993 коли було створено Едвенчер, компанія мала два головних напрямки у виробництві: надувні човни та туристичне спорядження, яке якраз і очолювали засновники «Terra Incognita».

Під час роботи в Едвенчер майбутніми власниками «Terra Incognita» було розроблено та запущено у виробництво понад 60 моделей міських і туристичних рюкзаків та сумок, понад 15 моделей наметів та спальних мішків і більше ніж 30 моделей туристичного одягу та аксесуарів. Експериментальний цех та головне виробництво всього туристичного спорядження знаходилось в м. Києві в Будинку Побуту «Оболонь» на 2, 6 та 7 поверхах.

В 2005 році очільники швацького виробництва з ТОВ Едвенчер засновують власну компанію під назвою «Terra Incognita», та згодом, за кілька років, остаточно переходять до неї працювати.

Станом на 2019 рік компанія не має власного серійного виробництва в Україні, все серійне виробництво відбувається на фабриках в Китаї.[3]

В 2019 році компанія змінила логотип[4].

Старий логотип

Продукція[ред. | ред. код]

«Terra Incognita» розробляє та випускає експериментальні моделі майже всіх товарів які випускаються під її маркою. Це туристичні рюкзаки, міські рюкзаки, намети, спальні мішки, каремати, туристичний посуд, термоси, газові пальники, самонадувні килимки, гермомішки, питні системи та аксесуари.

На ринку України компанія є рідкісним українським виробником наметів[5]. Намети компанії отримують позитивні відгуки від оглядача з Удмуртії.[6]

Магазини[ред. | ред. код]

На 2013 рік дилерська мережа охоплює понад 44 міста України з більше ніж 100 магазинами. Також існує роздрібна мережа магазинів «Terra Incognita», яка займається роздрібною торгівлею туристичним спорядженням, а також товарами для активного відпочинку. На даний момент, магазини мережі знаходяться в Києві, Львові та Одесі.

Спонсорство[ред. | ред. код]

Компанія активно підтримує різноманітті змагання з туризму в Україні такі як Track Incognita, Стежками Героїв, Кубок Карпат та багато інших. Співпрацює з організаціями такими як Пласт.

Також допомагає волонтерським організаціям.[7]

Туристичний клуб Terra Incognita[ред. | ред. код]

Клуб «Terra Incognita» — некомерційна спільнота прихильників однойменного українського бренду туристичного спорядження. Місія — допомагати членам Клубу пізнавати і відкривати Україну з допомогою спорядження «Terra Incognita».[8]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КОМПАНІЯ «ТЕРРА ІНКОГНІТА». Архів оригіналу за 22 лютого 2014. Процитовано 27 березня 2013.
  2. Николай Маранчак. Роздріб і Еверест: інтерв'ю з директором магазинів туристичних товарів Terra Incognita. RAU.ua, 03 Сер 2017. Архів оригіналу за 1 січня 2020. Процитовано 1 січня 2020.
  3. Фирменный магазин - Terra Incognita. terraincognita.com.ua. Архів оригіналу за 21 жовтня 2019. Процитовано 19 листопада 2019.
  4. Terra Incognita 2019 - рюкзаки, намети, спальники, гермомішки і сумки в Києві, Україна. terraincognita.ua. Архів оригіналу за 22 листопада 2010. Процитовано 30 вересня 2019.
  5. А. С. Тернова, І. В. Григоренко.До питання класифікації деяких товарів для активного відпочинку // Товарознавчий вісник. — 2016. — Вип. 9. — С. 69-76.
  6. Степан Дурнев. Палатка — наше всё! Обзор производителей палаток. Ижевск и Удмуртия, Сентябрь 25th, 2014. Архів оригіналу за 1 січня 2020. Процитовано 1 січня 2020.
  7. Майже готові: основну частину спорядження зібрано! Всеукраїнський центр волонтерів, Червень 27, 2019. Архів оригіналу за 1 січня 2020. Процитовано 1 січня 2020.
  8. Туристичний клуб Terra Incognita. www.facebook.com (укр.). Архів оригіналу за 24 березня 2022. Процитовано 19 листопада 2019.

Посилання[ред. | ред. код]