UNISOC

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

UNISOC (кит. 展紫光展锐) — китайська компанія із виробництва напівпровідників зі штаб-квартирою в Шанхаї. Компанія спеціалізується на виготовленні чипсетів для мобільних телефонів. Це 17-та найбільша в світі компанія з виробництва напівпровідників, яка не має власних заводів.[1]

Огляд компанії[ред. | ред. код]

Spreadtrum має дослідницькі центри в Шанхаї, Пекіні, Тяньцзіні, Сучжоу, Ханчжоу, Ченду, Сямень, США, Фінляндії та Індії, центр технічної підтримки в Шеньчжені та міжнародні офіси підтримки в Південній Кореї, Тайвані та Мексиці. Її продукти підтримують широкий спектр стандартів бездротового зв'язку, включаючи GSM, GPRS, EDGE, TD-SCDMA, W-CDMA, HSPA + і TD-LTE.

Компанія спочатку випускала чипи для мобільних телефонів на базі технології GSM, але більшість її ресурсів зараз зосереджені на китайському стандарті TD-SCDMA 3G . Крім GSM і комбінованих чипсетів базового діапазону GSM / TD-SCDMA, Spreadtrum також постачає чипи для двох китайських стандартів мобільного телебачення: TD-MBMS та CMMB.

Spreadtrum раніше був публічною акціонерною компанією, зареєстрованою на біржі NASDAQ, але погодився на придбання компанією Tsinghua Unigroup в липні 2013 року приблизно за 1,78 млрд. дол.[2] США. Угоду було завершено 23 грудня 2013 року. Після купівлі компанією Tsinghua Unigroup, Spreadtrum стала частиною нового бренду UNISOC Communications і активно приєдналася до розвитку 5G технологій у Китаї.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Spreadtrum, Dialog, MegaChips shine in fabless rankings. EE Times (англійська) . Архів оригіналу за 14 вересня 2018. Процитовано 4/12/2012.
  2. Tsinghua Unigroup Completes Acquisition of Spreadtrum for US$31.00 per ADS. www.prnewswire.com (англ.). Архів оригіналу за 14 вересня 2018. Процитовано 14 вересня 2018.
  3. UNISOC Technologies. www.spreadtrum.com (англ.). Архів оригіналу за 14 вересня 2018. Процитовано 14 вересня 2018.