Ukrainian Quarterly

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ukrainian Quarterly
Країна видання США
Тематика політика східної Європи
Періодичність виходу квартальник
Мова англійська
Видавець Український Конґресовий Комітет Америки
Засновано 1944
ISSN 0041-6010

http://ucca.org

«The Ukrainian Quarterly» — англомовний квартальник східноєвропейської й азійської проблематики, видання Українського Конгресового Комітету Америки (УККА), виходить у Нью-Йорку з жовтня 1944; засновник і головний редактор Микола Чубатий (з допомогою С. Шумейка і К. Меннінґа), з жовтня 1957 редактор Володимир Душник; наклад 3 000.

Завданнями журналу за радянських часів було протидіяти совєцькій пропаганді об'єктивною інформацією, опертою на джерельні матеріали, інформувати вільний, головне англомовний, світ про актуальні українські політичні, економічні і культурні проблеми, зокрема про рух опору в УССР та про життя українців у США і в діяспорі; широкий відділ рецензій. Часопис брав до уваги також проблеми інших поневолених народів СССР і його сателітів та підтримує їхні змагання до незалежности.

Сьогодні діапазон тематики журналу розширився. Це наукові статті з літератури, історії, соціології, політології тощо. Журнал має читачів у різних країнах світу, в тому числі і в Україні. До 2010 р. видано LXV томів.

The Ukrainian Quarterly - єдиний англомовний журнал, який протягом п’яти десятиліть стежить за подіями в одній з найбільших держав Європи - Україні. Він надав глибокий історичний, соціальний та економічний аналіз України та продовжує робити це сьогодні. Він пропонує безліч неупереджених та стислих статей, написаних відомими письменниками та науковцями про Україну з міжнародної точки зору.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]