WOWOW

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
WOWOW,
ワウワウ
Країна Японія
Заснована 1991
Інтернет http://www.wowow.co.jp/

WOWOW (яп. ワウワウ) — перше приватне і платне супутникове телебачення в Японії. Аналогове мовлення почалося 1 квітня 1991 року, цифрове мовлення — 1 грудня 2000 року. Мережа почала свій розвиток з 207 тис. передплатників (продажі на 31,5 млрд єн), і за два роки зросла до 2,66 млн передплатників (продажі на 64,5 млрд єн).

Ім'я мережі походить від подвоєного англ. wow (вау — «ого, вираз здивування, захоплення»), також три англійські букви «W» часто асоціюється з англ. World-Wide-Watching («усесвітній перегляд»).

WOWOW в основному транслює фільми, але також нерідко зустрічаються різні аніме-твори, такі як «Big O[en]», «Brain Powerd[en]», «Carried by the Wind: Tsukikage Ran[en]», «Cowboy Bebop» (повна версія), «Shinreigari/Ghost Hound[en]», «Crest of the Stars[en]», «Ergo Proxy», «X/1999», «Grenadier — The Senshi of Smiles», «Paranoia Agent» та «Detroit Metal City». WOWOW також транслює відомі американські мультфільми та телесеріали, наприклад «Друзі», «CSI: Місце злочину», «Секс і місто», «Клан Сопрано », «Мертва справа », «Анатомія Грей », «Medium», «4400 », «Project Runway[en]», «Південний парк», «Сімпсони»

Полислання[ред. | ред. код]