Євгеній Дашин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євгеній Дашин
Основна інформація
Повне ім'я Євген Михайлович Дацишин
Дата народження 10 грудня 1971(1971-12-10) (52 роки)
Місце народження Львів, Львівська область
Роки активності 2010 — досі
Громадянство Україна Україна
Професія співак, композитор
Інструменти гітара,
Жанр шансон
Лейбл Karpation
http://dashyn.com/

Євгеній Дашин (справжнє ім'я — Євгеній Михайлович Дацишин[1]) — виконавець шансону та за сумісництвом дизайнер-модельєр. Співає пісні у стилі шансону українською та російською мовами.

Біографія[ред. | ред. код]

Дизайнер-модельєр[ред. | ред. код]

Народився у Львові 10 грудня 1971 року[2]. Здобув освіту дизайнера. Був директором модельно-експортного цеху «Ритм» у Білорусі. Зараз — співвласник дому моди «Гранд Стиль». У 2006–2007 роках разом з дизайнером Олександром Єлісєєвим презентував колекцію одягу на конкурсі ім. Ламанової в Домі моди В. Зайцева в Москві. Брав участь в показі в Парижі разом з німецьким дизайнером Елен Обецейзер. Чотирьохразовий учасник Lviv Fashion Week з колекціями від бренду «Гранд Стиль».

Музична кар'єра[ред. | ред. код]

Музикою почав займатися з дитинства. Саме тоді навчився грати на гітарі. Зараз сам пише тексти та музику, співпрацює з білоруським композитором Євгеном Курасовим, а також з українським композитором Володимиром Мухаром.

Пісенну кар'єру розпочав у серпні 2010 року в складі продюсерського центру «KARPARATION». Вже в жовтні зняв дебютне відео на пісню російською мовою «Иду по осени» та записав достатньо пісень для дебютного альбому з аналогічною назвою. У 2011 видав другий альбом, з виключно україномовними піснями шансонного жанру.

У 2011 році зайняв 1 місце на фестивалі Гуляй душа який проходив 15 травня у Москві цього ж року 9 серпня взяв гран-прі у Юрмалі на фестивалі шансону «Зона-шансона» за що отримав звання Маестро шансону 2011. У лютому 2012 отримав перемогу за підсумками смс голосування на фестивалі «Чорна роза» в місті Іваново з піснею «Всего не расскажешь». У 2013 вже в Іваново у Росії він виступав як гість також на Юрмалі 2013. Його пісні виконують такі і співаки як — Ігор Латишко, Ірина Федишин, Андрій Князь, Андрій Заліско, дует «Ріка життя», Андрій Бема, Катерина Малицька, Джейкоб Адамс, Олексій Ром, та інші.

Дискографія[ред. | ред. код]

Рік Обкладинка Назва Інша інформація Список пісень
2010 Євгеній Дашин
«Иду по осени»
CD,
«Karpation», Україна
?
жовтень 2011 Євгеній Дашин
«Стежка до батьків»
CD,
«Karpation», Україна
  1. Стежка до батьків
  2. Вспалах
  3. Магія Кохання
  4. Приснилося
  5. Солов'ї
  6. Хресні батьки

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ..Чужая невеста..Евгений Дашин — Я талант. Первая творческая сеть [Архівовано 13 листопада 2011 у Wayback Machine.](рос.)
  2. Євгеній Дацишин — Українські пісні. Архів оригіналу за 19 жовтня 2012. Процитовано 6 вересня 2012.