Очікує на перевірку

Інтуїція (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інтуїція
Serendipity
Жанрмелодрама, комедія
РежисерПітер Челсом
ПродюсерСаймон Філдс, Роберт Леві
СценаристМарк Клейн
У головних
ролях
Джон К'юсак
Кейт Бекінсейл
Джеремі Півен
Бріджет Мойнеген
ОператорJohn de Bormand
КомпозиторАлан Сільвестрі
КінокомпаніяMiramax Films
Дистриб'юторMiramax Films і Netflix
Тривалість90 хв.
Моваанглійська[1]
КраїнаСША США
Рік2001
Кошторис28 млн. $
IMDbID 0240890
miramax.com/movie/serendipity/

«Інтуїція» (англ. Serendipity) — романтична мелодрама з елементами комедії 2001 року, з Кейт Бекінсейл та Джоном К'юсаком у головних ролях.

Слоган

[ред. | ред. код]

«У долі є почуття гумору»

Сюжет

[ред. | ред. код]

Напередодні Різдва Джонатан Трейгер знайомиться у крамниці з Сарою Томас, коли вони обоє намагаються купити останню пару рукавичок, на яку тим часом уже накинув оком інший покупець. В решті решт дівчина купує цю пару.

Будучи незнайомцями посеред натовпу в Нью-Йорку, вони проводять чудовий вечір разом, хоча в кожного є постійний партнер. Джонатан хоче продовжити це знайомство й обмінятися телефонами, але Сара відмовляється, оскільки в неї дивне переконання, що все в її житті має ставатися за призначенням долі. Вони випадково забувають свої речі в кафе Serendipity (випадковість/провидіння) й, повернувшись, зустрічаються знову. Тоді Сара вирішує перекласти відповідальність на волю випадку й вигадує оригінальний спосіб обміну телефонами: вона просить Джонатана написати номер на купюрі, яку одразу розмінюють, а свій номер пише у книзі, яку віддає на продаж. І якщо їм дійсно судилося бути разом, то вони обов’язково зустрінуться знову. Сара віддає йому одну рукавичку, й вони гублять одне одного.

За кілька років Джонатану так і не вдалося знайти ту саму книгу. Він уже втратив надію й готується до свого весілля з Холлі. Сара живе у Сан-Франциско й теж має весільні плани: її наречений пропонує поєднати медовий місяць зі своїм концертним туром Європою. Раптом все навкруги нагадує Джонатану про Сару, і він сприймає ці знаки як поштовх до відновлення пошуку. Завдяки нареченій він знаходить у своїх старих речах чек на рукавички, в якому є номер рахунку покупця. З ним він іде до магазину, де великою ціною отримує адресу, але вона семирічної давнини, і знайти Сару йому не вдається. Тоді Холлі напередодні весілля дарує йому книгу, на яку він задивлявся вже кілька років — це виявляється той самий примірник із номером Сари. Завдяки другу він дізнається адресу, й вони летять до неї, ризикуючи запізнитися на репетицію весільної церемонії. Крізь вікна будинку вони бачать щасливу пару, що займається коханням. Не знаючи, що це сестра Сари з бойфрендом, які наглядають за будинком на час туру, вони повертаються додому.

В той самий час Сарі здалося, що її наречений прохолодно до неї відноситься, поставивши на перше місце свою музикальну роботу. Вона вирішує трохи розвіятися перед весіллям і летить із подругою до Нью-Йорку. Сара проводить час у місцях, пов’язаних із Джонатаном: у місцевому кафе, де її подруга отримує решту тою самою купюрою з номером Джонатана; у готелі, де вони стикаються з Холлі, яка запрошує їх на весілля; у парку, де Сара забуває свою куртку. Втім, скоро вона вирішує летіти додому.

Розраховуючись за навушники під час посадки в літак, Сара розуміє, що вони з подругою переплутали гаманці, й помічає номер Джонатана на банкноті. Забувши про все, вона вибігає з літака, їде до нього додому, дорогою з’ясувавши адресу, і дізнається, що той уже на весіллі. Сара мчить до готелю, де бачить, як у пустому залі прибиральник підіймає стільці — все скінчилося. З полегшенням вона дізнається, що весілля було скасовано.

Занурений у своїх думках, Джон приходить до парку й сідає навпроти ковзанки, де вони з Сарою каталися в перший день знайомства. Раптом він помічає на лавці чиюсь куртку, бере її та йде на середину майданчику, де залишається чекати. Уже коли стемніло, Сара згадує, де вона лишила куртку, і приходить до майданчику. Нарешті вони зустрілися. Сара безсило посміхається — тепер вона, згідно зі своїми принципами, вимушена нормально познайомитися й почати стосунки.

У ролях

[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації

[ред. | ред. код]

Номінації

[ред. | ред. код]
  • Премія «Сатурн»
    • 2002 — Найкраща акторка першого плану (Кейт Бекінсейл)
    • 2002 — Найкращий актор другого плану (Джеремі Півен)
  • Young Artist Award
    • 2002 — Найкраща комедія для сімейного перегляду

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Каталог кінофільмів AFI

Посилання

[ред. | ред. код]