Антоніо де ла Торре Мартін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Антоніо де ла Торре Мартін
Зображення
Зображення
Дата народження 18 січня 1968(1968-01-18) (56 років)
Місце народження Малага, Андалусія, Іспанія
Громадянство  Іспанія
Професія актор, письменник, журналіст, кінопродюсер, спортивний журналіст
Нагороди
IMDb ID 0209409
antoniodelatorre.es
CMNS: Антоніо де ла Торре Мартін у Вікісховищі

Антоніо де ла Торре Мартін (ісп. Antonio de la Torre Martín нар. 18 січня 1968(19680118), Малага) — іспанський актор і журналіст. Володар найбільшої кількості премій «Гойя».

Біографія[ред. | ред. код]

Антоніо де ла Торре отримав журналістську освіту, але завжди знав, що хоче присвятити себе акторській професії. Працював на радіо Canal Sur Radio, а також вів щотижневий випуск новин спорту на телевізійному каналі Canal Sur Televisión. Одночасно кожні вихідні проводив у Мадриді, відвідуючи різні акторські курси в школі Крістіни Роти.

Дебют Антоніо де ла Торре в кіно відбувся в 1994 році у фільмі Еміліо Мартінеса Ласаро «Найгірші роки нашого життя». На телебаченні актора чекав успіх в міні-серіалі «Відважний священик». Де ла Торре багато зайнятий в короткометражному кіно, де актор починав у режисера Даніеля Санчеса Аревало. Згодом цей режисер запросив Антоніо де ла Торре знятися в одній з головних ролей в своєму першому повнометражному фільмі «Темно синій майже чорний». Ця роль принесла акторові в 2007 році премію «Гойя» за найкращу чоловічу роль другого плану.

Антоніо де ла Торре також багато знімався у режисера Алекса де ла Іглесії: в «Дні звіра» в 1995 році, в «Померти від сміху» в 1999 році, в «Комуналці» в 2000 році. У 2010 році Антоніо де ла Торре отримав свою першу головну роль у фільмі «Сумна балада для труби», за яку отримав номінацію на премію «Гойя».

У 2009 році Антоніо де ла Торре знявся в другому фільмі Санчеса Аревало — комедії «Товстуни». Акторові довелося поправитися для ролі Енріке в цьому фільмі на 33 кілограми, але ця робота принесла йому другу номінацію на премію «Гойя».

У наступні роки Антоніо де ла Торре знявся в декількох фільмах, серед яких «Острів всередині» (2009), «Лопе де Вега: Розпусник і спокусник» (біопік Лопе де Веги, 2010) і «Кузени» (знову у Санчеса Аревало, 2011).

За роль у фільмі 2018 року «Королівство» він отримав премію «Гойя» в категорії за найкращу чоловічу роль[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Antonio de la Torre rompe su maldición. Архів оригіналу за 1 грудня 2020. Процитовано 14 березня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]