Апостол (фільм, 1997)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Апостол
англ. The Apostle
Жанрдраматичний художний фільм
РежисерРоберт Дюваль
ПродюсерSteven Brown
Роб Карлінер
СценаристРоберт Дюваль
На основіAnna Bonacci
У головних
ролях
Роберт Дюваль,
Фарра Фосетт,
Міранда Річардсон,
Джун Картер Кеш,
Волтон Гоггінс
ОператорБаррі Марковіц
КомпозиторДевід Менсфілд[en]
КінокомпаніяButcher's Run Films
Дистриб'юторOctober Films
Тривалість134 хв.
Моваанглійська
КраїнаСША США
Рік1997
Кошторис$ 5 млн
Касові збори$ 21,3 млн
IMDbID 0118632
РейтингIMDb: 7.2/10 stars

«Апостол» (англ. The Apostle) — американський драматичний фільм 1997 року, режисера Роберта Дюваля, який написав сценарій і виконав головну роль. Фільмування відбувалося в Сансеті та Лафайєтті в Луїзіані та поблизу них, а декілька кадрів було зроблено в районі Далласа в Техасі іншою камерою перед початком основної зйомки.

Фільм був показаний на Каннському кінофестивалі 1998 року на секції Особливий погляд.[1] За свою гру Дюваль був номінований на премію «Оскар» за найкращу чоловічу роль, та був нагороджений числе́нними нагородами. Фільм отримав премію Independent Spirit Award за найкращий фільм 1997 року.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Немолодий техаський проповідник Еліс Дюві (Роберт Дюваль), якого всі звали просто «Сані», довідується про зраду своєї дружини. Він, надто ревнивий до коханця своєї дружини, в пориві люті б'є суперника бейсбольною битою. Щоб уникнути відповідальності він втікає, змінює своє псевдо на «Апостол» і переїжджає до невеликої громади, де відбудовує стару церкву для нових вірних …

Ролі виконують

[ред. | ред. код]

Навколо фільму

[ред. | ред. код]
  • Після перегляду фільму Марлон Брандо написав Робертові Дювалю щирий лист, у якому привітав його зі створенням такого зворушливого фільму.
  • Роберт Дюваль написав сценарій у 1980-х роках, і йому відмовили багато студій, перш ніж він профінансував фільм із власної кишені.
  • Роберт Дюваль витратив 13 років і 5 мільйонів доларів власних грошей, щоб зняти «Апостола». Коли фільм отримав хороші касові збори, дистриб'ютори відшкодували йому витрачені кошти. Фільм зібрав 21,3 мільйона доларів у світовому прокаті, а сукупний бюджет виробництва та реклами склав 8 мільйонів доларів.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Апостол festival-cannes.com (англ.)

Посилання

[ред. | ред. код]