Де немає бога

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Де немає Бога
Жанр Психологічний психотрилер
Автор Макс Кідрук
Мова Українська
Опубліковано 2018
Видавництво КСД
ISBN 978-617-12-4950-9

«Де немає Бога» – психологічний технотрилер українського письменника Макса Кідрука.

Сюжет[ред. | ред. код]

Рейс 341 зазнає авіакатастрофи[1]. Літак піднімається у висоту, але вже на початку польоту на обшивці починають з'являтися мікротріщини. За кілька хвилин літак розбивається. Приземлившись серед гірських хребтів, пасажири починають розуміти, що найгірше – ще попереду. Вони вижили, але чи зможуть вони пережити там, де відсутній навіть Бог.

Серед пасажирів – українка Анна, яка згадує свого чоловіка-атовця, росіянин Єгор, що сумує за коханкою, жертвою розбитого над Донбасом літака, німецький депутат Олівер Моргенштерн, який роздумує про політичну кар'єру, та гравець Національної футбольної ліги Лоуренс Грейс, а також восьмирічна дівчинка Лейла.

Ідея написання[ред. | ред. код]

Макс Кідрук почав працювати над сюжетом після того, як дізнався про трагедію рейсу 901 авіакомпанії "Air New Zealand" у 1977 році. У той час компанія почала організовувати рейси до Антарктиди, з Окленда до материка, щоб екскурсанти могли побачити антарктичні пейзажі над протокою Мак-Мерндо. Після екскурсії літак повертався назад до Окленда. У листопаді 1979 року через неправильне прокладання маршруту та погіршення погодних умов екскурсійний літак злетів з курсу та потрапив на вулкан Еребус. Загинули 257 пасажирів і члени екіпажу. Ця трагедія вразила письменника, і він задумався: що б було, якби хтось вижив; як би вони виживали в одному з найбільш ворожих для життя середовищ на Землі без допомоги рятувальників. "Де немає Бога" – спроба зрозуміти, чи є в людях щось, що стримує їх від перетворення на звірів в умовах, коли Бога немає на виду.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Кідрук, Макс. Де немає Бога (укр.). Family Leisure Club. ISBN 978-617-12-5648-4.