День друга

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
День друга
Головний предмет твору дружба
День 20 липня і 23 липня

День друга (ісп. Día del Amigo) — свято, яке щорічно відзначається 20 липня в Аргентині, Еквадорі, Бразилії та Уругваї, а також 30 липня в Парагваї і в першу суботу липня в Перу. У цей день прийнято купувати подарунки і сувеніри для своїх друзів.

Заснування[ред. | ред. код]

Ініціатива створення цього свята належить Рамону Артеміо Брач ​​з парагвайського міста Пуерто-пінаска, який в 1958 році організував кампанію, спрямовану на просування дружби між людьми, сподіваючись, що це стане постійним святом. У Парагваї цей день став відзначатися 30 липня.

В Аргентині День друга святкують 20 липня з ініціативи журналіста Енріке Ернесто Феббраро[1]. Воно стало настільки популярним, що іноді його святкування і, відповідно, привітання один одному приводили до тимчасового порушення мобільного зв'язку в містах Буенос-Айрес, Мендоса, Кордова і Росаріо, що можна порівняти з ситуацією на Різдво і Новий рік. Після смерті аргентинського карикатуриста і письменника Роберто Фонтанорроса, що настала 19 липня 2007 року, в країні зростає число громадян, які бажають змінити дату святкування Дня друга на 19 липня.

У Бразилії День друга святкується також і 18 квітня. У Перу, починаючи з 2009 року, День друга святкується в першу суботу липня.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 20 июля - День друга в Латинской Америке. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 9 червня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]