Ерік Піклз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ерік Піклз
англ. Eric Pickles
Народився 20 квітня 1952(1952-04-20) (72 роки)
Кітліd, Брадфорд[d], Західний Йоркшир, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, радіоведучий
Alma mater Leeds Beckett Universityd
Знання мов англійська
Заклад Phoenix FMd
Членство ПАРЄ
Посада Міністр у справах громад і місцевого самоврядуванняd, голова Консервативної партіїd, Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Член 52-го парламенту Сполученого Королівства[d][1], Shadow Secretary of State for Communities and Local Governmentd, Член 51-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], заступник члена у Парламентській асамблеї Ради Європиd[3], член Палати лордів[d], Shadow Secretary of State for Communities and Local Governmentd і Shadow Secretary of State for Communities and Local Governmentd
Партія Консервативна партія
Нагороди
Лицар-бакалавр
IMDb ID 2495200
Сайт ericpickles.com

Ерік Піклз (англ. Eric Pickles; нар. 20 квітня 1952(19520420), Кітлі, Англія) — британський політик, член Консервативної партії. З травня 2010 року займає посаду міністра громад і місцевого самоврядування в уряді Девіда Кемерона.

Життєпис[ред. | ред. код]

Він походить з родини з лівої традиції — його дід був одним з лідерів Незалежної робітничої партії, невеликої групи соціалістичного профілю, яка діяла в першій половині XX століття. Відповідно до Піклза, будучи підлітком, він був абсолютно зачарований комунізмом, але він пережив глибоке розчарування після вторгнення Радянського Союзу в Чехословаччину та інших країн Східного блоку у 1968 р. Тоді він приєднався до Молодих консерваторів[en]. Закінчив Університет Лідса. У 80-х активно брав участь у русі проти расизму.

Політична кар'єра почалася у Бредфордській міській раді, куди він був обраний у 1979 році. Він сидів там протягом тринадцяти років, у тому числі два (19881990) працював лідером консервативної фракції в раді. У 1992 році він став членом Палати громад. Починаючи з 2001 року — у тіньовому кабінеті, де він працював над проблемами транспортну та Лондона. У 2007 році він став «тіньовим» міністром громад і місцевих органів влади. У січні 2009 року Девід Кемерон призначив його головою Консервативної партії (що відповідає посаді Генерального секретаря партії в континентальній Європі — у Великій Британії посади голови і лідера розділені).

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]