Магія місячного сяйва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Магія місячного сяйва
англ. Magic in the Moonlight
Жанр кінокомедія
Режисер Вуді Аллен
Продюсер Летті Аронсонd
Сценарист Вуді Аллен
У головних
ролях
Колін Ферт
Емма Стоун
Оператор Даріус Хонджі
Кінокомпанія Perdido Productions
Дистриб'ютор Sony Pictures Classics
Тривалість 97 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 2014
Кошторис $16,8 млн
Касові збори $32 339 326
IMDb ID 2870756
sonyclassics.com/magicinthemoonlight

«Магія місячного сяйва» (англ. Magic in the Moonlight) — фільм режисера Вуді Аллена, відзнятий за його сценарієм. Головні ролі зіграли Колін Ферт і Емма Стоун. Дія картини відбувається у 1920-х роках на Французькій Рив'єрі. У прокат фільм вийшов 25 липня 2014 року, українська прем'єра відбулася 16 жовтня 2014 року[1].

Ілюзіоніст Стенлі Кроуфорд присвятив своє життя викриттю шахраїв-медіумів. Але одного разу він починає вірити в дар американської спіритки Софі…

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається в 1928 році. Стенлі Кроуфорд (актор Колін Ферт) — відомий англійський ілюзіоніст, який під псевдонімом Вей Лін Су гастролює по всій Європі з успішними виставами. На прохання свого друга і колеги Говарда Беркена (Саймон Макберні) він вирушає до Франції, щоб викрити молоду американку Софі Бейкер (Емма Стоун), аферистку, яка за допомогою спіритичних сеансів завоювала довіру багатого сімейства.[2]

Стенлі знайомиться із Софі та її матір'ю, пані Бейкер (Марсія Ґей Гарден), на розкішній віллі Грейс Кетледж (Джекі Вівер) на Лазуровому березі. Спіритка викликає дух померлого чоловіка господині будинку, але два досвідчених ілюзіоністи, Стенлі й Говард, не можуть спіймати її на шахрайстві. Натомість Софі дивує Кроуфорда, коли вгадує деталі його минулого, отримуючи інформацію «через вібрації». Упевненість скептика Стенді щодо неможливості надприродних явищ починає руйнуватися.

Паралельною лінією у фільмі розгортається історія кохання сина власниці будинку Брайса (Геміш Лінклатер) до Софі, яка теж виказує йому симпатію. Тим часом Стенлі пропонує дівчині скласти йому компанію під час візиту до тітки Ванесси (Айлін Еткінс), яка мешкає неподалік. Софі погоджується та вчергове вражає Стенлі знанням подробиць життя його родички.

На зворотному шляху в молодих людей ламається автомобіль і вони ховаються від негоди в старій обсерваторії. Згадуючи дитинство Стенлі захоплюється і розкривається перед Софі як розумна, але й романтична та глибока людина. Після поїздки дівчина починає сумніватися, що хоче пов'язати своє життя із Брайсом Кетледжом, але Стенлі знову закривається і повертається до образу сухого педанта.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Прем'єра місяця: «Магія місячного сяйва» Вуді Аллена. Архів оригіналу за 18 жовтня 2014. Процитовано 15 грудня 2014.
  2. Critic, By Steven Rea, Inquirer Movie. 'Magic in the Moonlight': Woody Allen's slight of hand. https://www.inquirer.com (амер.). Архів оригіналу за 26 вересня 2020. Процитовано 2 вересня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]