Міжнародний день безпритульних тварин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжнародний день безпритульних тварин
Міжнародний день безпритульних тварин
Міжнародний день безпритульних тварин
Емблема «Міжнародного дня безпритульних тварин»
Місце Світ
Засновано 1992
Дата третя субота серпня

Міжнародний день безпритульних тварин — відзначається щороку в третю суботу серпня[1], а також деякими іншими організаціями 4 квітня.[2][3] День безпритульних тварин, що святкується у серпні, був започаткований в 1992 році за ініціативи неурядової організації — Міжнародне товариство з прав тварин (International Society for Animal Rights, ISAR) та за підтримки зоозахисних організацій більш ніж 150 країн світу.[4] Відзначається в більш ніж 150 країнах, на 6 континентах.

Мета та завдання Дня[ред. | ред. код]

Мета — привернути увагу суспільства до проблеми безпритульних тварин, донести максимальній кількості людей інформацію про трагічну долю тварин, що опинились на вулиці. Згідно зі статистичними даними, 75 % безпритульних тварин покинуті господарями. Опинившись на вулиці й залишившись без піклування людини, вони приречені на голод і загибель.[5]

Завдання:

  • формувати у власників тварин свідоме ставлення до своєї ролі, почуття відповідальності за долю домашньої тварини,
  • запобігти поповненню лав бездомних котів і собак через неконтрольоване розмноження домашніх вихованців.
«Нехай ми не зможемо врятувати всіх, кого б нам хотілося, але ми врятуємо набагато більше, ніж ті, хто навіть не намагався»
— слова Пітера Скотта, засновника WWF (Всесвітнього фонду дикої природи), які стали девізом для більшості громадських організацій, що займаються допомогою бездомним тваринам[6].

Відео про Міжнародний день безпритульних тварин[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Culturist. 15 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин. cultura.city (укр.). Архів оригіналу за 9 червня 2021. Процитовано 9 червня 2021.
  2. Всесвітній день безпритульних тварин. Шість притулків у Києві й області, яким можна допомогти прямо зараз. nv.ua (укр.). Архів оригіналу за 15 лютого 2022. Процитовано 9 червня 2021.
  3. 4 квітня Міжнародний День безпритульних тварин. Все про все (ru-RU) . 3 квітня 2019. Архів оригіналу за 9 червня 2021. Процитовано 9 червня 2021.
  4. Міжнародний день безпритульних тварин — Всеукраїнська екологічна ліга. www.ecoleague.net (uk-ua) . Архів оригіналу за 9 червня 2021. Процитовано 9 червня 2021.
  5. Міжнародний день безпритульних тварин. Архів оригіналу за 9 червня 2021. Процитовано 9 червня 2021.
  6. 20 серпня — Міжнародний день безпритульних тварин. Архів оригіналу за 9 червня 2021. Процитовано 9 червня 2021.