Нотобранх Рахова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нотобранх Рахова
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Променепері (Actinopterygii)
Ряд: Коропозубоподібні (Cyprinodontiformes)
Родина: Нотобранхові (Nothobranchiidae)
Рід: Нотобранх (Nothobranchius)
Вид:
N. rachovii
Біноміальна назва
Nothobranchius rachovii

Нотобранх Рахова (лат. Nothobranchius rachovii) — вид променеперих риб сімейства нотобранхієвих. Мешкає у Східній Африці (Мозамбік).[1] Розмір дорослих риб сягає 6 см.

Типове забарвлення риб — червоного чи синього кольору.[1] "Червоний" варіант має яскраво-червону голову з бірюзовими відблисками. У 1984 році в Національному парку Крюгера були виявлені види темнішого (чорнішого) забарвлення. Самки мають більш нейтральне забарвлення — коричнево-сірі з зеленою райдужною. Це через статевий диморфізм серед цих риб.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Мешкає в сезонних заплавах, ставках і струмках, які можуть повністю висихати.[1]

Утримання в акваріумах[ред. | ред. код]

Нотобранхов краще утримувати в неглибоких акваріумах окремо від інших риб. На кожного самця має припадати дві-чотири самки. Як ґрунт потрібно використовувати крупнозернистий пісок і торф. В акваріум бажано помістити корчі та засадити його великою кількістю рослин. Вода має бути м'якою, слабокислою або нейтральною, з температурою 20-24 °C. Корм краще живий.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Rainbow Nothobranch Nothobranchus rachovii. Mongabay.com. Архів оригіналу за 13 травня 2021. Процитовано 13 травня 2021.

Література[ред. | ред. код]

  • Аквариумные рыбы. Домашняя энциклопедия. / Н. Н. Машкова. — М.: «ЭКСМО», СПб.: «СОВА», 2005. — 304 с. — ISBN 5-699-05342-5