Обговорення:Фідель Кастро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

НТЗ, радянська пропаганда[ред. код]

  • Без вказання про те, що «лідер комуністичної революції», який в дійсності не був «марксистом» поки не склав з СРСР військовий пакт - Після чого в Інституті марксизму-ленінізму при ЦК КПРС в Москві терміново переклали Збірки творів Маркса, Енгельса та Леніна на іспанську мову - спеціально і персонально для "марксиста" Кастро.
  • Кастро встановив на Кубі диктатуру з концтаборами - значно більш люту ніж його попередник Батиста.
  • Він таємно наказав знищіти навіть своїх товаришів - основних лідерів кубінського повстанського руху ("авіакастрофа" Каміло Сьєнфуегоса, тощо), а Че Гевару відправив у «почесний екзіль» — спочатку в Анголу, а потім в Болівію - творити там «світову революцію», де той і загинув.
  • Він правив самовладно майже 50 років і низвів країну до злиднів. Закрив кордони, заборонив виіїзд, заснував концабори та проводив реперсії. / Кубинська емігрантська діаспора в США та Лат.Америці = 2 млн.= чисельністю порівнянна до населення Куби (з краіїни втік кожен 5й-6й мешканець) - завдяки «соціалісту» Кастро.
  • Вів подвійне розкішне життя (офіційно "не мав ніякої власності"), "заробляв" на наркотрафіку разом з колумбійськими «наркобаронами». Став 7-мим в світі за власним багацтвом серед королів, шейхів та голів держав.
  • І після цього Кастро «лідер революції», а Батиста «диктатор»!!

Забагото АД про тиранію «комуністичного монарха» та «Сталіна-ІІ» Кастро, навіть російською мовою. Стаття укрвікі джерельно та ідеологічно "спізнилася" років на 20-30 і тримається офіційної радянської комуністично-пропагандиської версії. Тому преамбулу статті переписано. Розділ =Біографія= частково доповнено І інші розділи поступово теж.--78.51.200.46 08:36, 26 листопада 2016 (UTC)[відповісти]

  1. Це серйозні звинувачення. І вони повинні бути підтверджені серйозними Авторитетними Джерелами. Не сумнівної якості компіляціями "Еспресо ТВ" чи інших ЗМІ, а висновками міжнародних трибуналів, комісій ООН, тощо. Будь-кого можна назвати поза очі "диктатором", але це суб'єктивно і є порушенням НТЗ. "Багатів на наркотрафіку"- де докази, де АД? "Користувався успіхом у дівчат" - та це ж добре, отже, він не був гомосексуалістом. Чи був він "терористом"?- та не більше, аніж "воїни світла" на Майдані. Чи Ви хочете сказати, що державну нагороду України вручили терористові? Про "подвійне життя" теж краще бездоказово не говорити, особливо після корупційних скандалів в Україні. Загалом підіб'ю підсумок: у Вікіпедію слід писати без емоцій, дотримуючись НТЗ. Вікіпедія - не трибуна. Хочете заклеймити всіх терористів, марксистів і комуністів - відкривайте власний блог і там їх усіх мочіть. Це, до речі, не я вигадав, це офіційне Правило Вікіпедії.--Grifon (обговорення) 21:25, 9 лютого 2017 (UTC)[відповісти]
Так, «державну нагороду України Кастро вручили»... :
1999 — «багатовекторний» пристосуванець, звинувачений у вбивстві журналіста Гонгадзе Л.Кучма
2010 — «двічі несудимий» зрадник України та масовий вбивця В.Янукович. — Де відповідні «вироки міжнародних трибуналів, комісій ООН»? Чи може Ви тут будете їх адвокатом?
В статті на кожне важливе твердження - особливо про Диктатуру та Терор режиму Ф.Кастро - наведені АД, це: Радіо Свобода, Бі-бі-сі, Німецька хвиля, Індепендент, USA Today, Forbes, Die Welt... та інші подібні. Це також конкретні автори — провідний український та міжнародний публіцист Віталій Портников, російсько-американський вчений-економіст проф. Андрій Ілларіонов, політолог Леонід Швець, та інші. Якщо ви їх в упор не бажаєте помічати та називаєте "Еспресо ТВ" (цікаво, за яким правом чи Вікіправилами Ви тут вирішили встановлювати рівень Авторитетністі цього українського змі?), то ви злісний троль.
Якщо ви будете і надалі спробувати вандалити статтю необґрунтованими шаблонами або ще якокимось іншим чином, то будь ласка рахуйтеся з імовірністю вашого блокування. Прийміть це за серйозне попередження.--78.51.237.222 23:21, 10 лютого 2017 (UTC)[відповісти]
PS. Ф.Касто був «другом Росії» (вираз В.Путіна) та звичайно «другом СРСР», як і інші комуністичні диктатори-сателіти СРСР. Крім того, незважаючи на маленький маштаб Куби, від дуже хтів руками СРСР розв'язати світову ядерну війну та потопити білий світ у радіаційному попелі. Він був готовий пожертвувати Кубою, її народом, світовою цивілізацією — «заради справи комунізму» («комунізм або смерть!»). Потім він дуже ображався на Хрущова за те, що той домовився з президентом Кенеді і в кінці-кінців прибрав радянські ядерні ракети з Куби. Звичайно радянські тоталітарні змі на той час про це не писали, або писали значно пізніше і натяками. Той, хто сьогодні страждає ностальгією за тим часом (та за «нейтральністю»), повинен не забувати, що він ще існує/живе всупереч таким як Ф.Кастро.--78.51.237.222 23:49, 10 лютого 2017 (UTC)[відповісти]

Нейтральність[ред. код]

Стаття не витримує жодної критики. Це скоріше тенденційний опус недовченого журналіста, який пише по замовленнях. Жодних підтверджуючих даних, зокрема - щодо наркотрафіка. Шкода, що українська редакція Вікіпедії перетворилась у вигрібну яму.