Українці в світі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Українці в світі» — проєкт суспільно-політичного та культурно-просвітницького спрямування, ініційований Всеукраїнським громадським об'єднанням «За Помісну Україну!».

Проєкт був спрямований на піднесення патріотичної свідомості широкого народного загалу.

Портретна виставка «Свята Русь-Україна»[ред. | ред. код]

У межах цього проєкту у липні 2008 в Українському домі було відкрито портретну виставку «Свята Русь-Україна». Акція привернула увагу громадськості до численних відомих і менш відомих постатей історії України, традицій її державності, діячів освіти, науки, медицини, культури і мистецтва, ролі вихідців із України у світових цивілізаційних процесах.

Електронна версія цієї унікальної виставки досі представлена на вебсайті «Українці в світі».

У 2011 значна її частина — близько 850 портретних зображень перемістилася до стін Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».[1]

Принципом виставки була ідея цілісності та неперервності української історичної та культурної традиції. Персоналії не протиставлялися одні іншим, не поділялися на «перших» і «другорядних», а у своїй сукупності виступали знаковим символом Батьківщини.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Галерею портретів «Українці у світі» відкрито в КПІ. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут». 011-09-08. Процитовано 27 серпня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Попик, В. І., доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, генеральний директор Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського (Київ). Знакові постаті національної історії та культури // Українська біографістика = Biographistica Ukrainica. — № 14, 2014. — С. 8-28.