Я з тобою

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Я з тобою
Жанр Драма
Екшн
Режисер Олег Туранський
Продюсер Олександр Ткаченко
Олена Васильєва
Вікторія Забулонська
Марина Городецька
Сценарист Віталій Лушер
У головних
ролях
Олександр Попов
Дмитро Сова
Анна Топчій
Ахтем Сеїтаблаєв
Сергій Писаренко
Дмитро Лаленков
Оператор Олексій Калін
Монтаж Андрій Гулянич
Артем Сухарев
Кінокомпанія Sister’s production
Дистриб'ютор Галеон Кіно Україна
Тривалість 126 хв.[1]
Мова російська
Країна Україна Україна
Рік 2016
Дата виходу 21 квітня 2016 (Україна)
IMDb ID 6096490

«Я з тобою» — український драматичний фільм, знятий Олегом Туранським. Прем'єра стрічки в Україні відбулася 21 квітня 2016 року. Над стрічкою працювала команда «Sister's production», фільм був знятий на замовлення телеканалу «1+1». Фільм розповідає про двох друзів-спортсменів, які закохуються в одну дівчину, а потім, об'єднуючись, намагаються в умовах воєнних дій в Україні, у будь-який спосіб дістати гроші на її лікування від раку.

Сюжет[ред. | ред. код]

У картині розказується історія Романа та Олексія — двох бійців-спортсменів, які закохуються в одну дівчину — Тетяну. Життя і час розводить двох юнаків у різні кути — Роман потрапляє до Москви, Олексій — живе в Україні. Тетяна бере собі за хлопця Олексія. Невдовзі дівчина хворіє, в неї виявляють рак. Після того як Роман дізнається про хворобу Тетяни, він негайно летить в Україну, яка переживає тяжкі часи — Революцію, війну на Донбасі. Дізнавшись про проводження турніру зі змішаних єдиноборств у Києві, Роман вирішує як знайти гроші для лікування Тетяни — перемогти у турнірі, де призовий фонд становить — 100 000 доларів. У цьому турнірі повинен виступити і Олексій, який теж хоче знайти гроші на лікування. Але власник спортивного клубу — пан Бітов бере участь у махінаціях на спортивних ставках і просить Олексія «лягти» у фіналі за великі гроші. Він погоджується. Роман звертається за допомогою у підготовці до турніру до свого давнього тренера Андрія. Він погоджується допомогти.

У фіналі Роман і Олексій постають один перед одним. І жага допомогти хворій коханій тільки надавала їм сил. Олексій, що повинен був програти у фіналі, перемагає менш підготовленого Романа. Та жадані гроші так і не потрапляють до рук Олексія. Пан Бітов зазнає краху і програє на ставках. Олексій у злості краде гроші і тікає з турніру. У домі в тренера Андрія хлопці зустрічаються і об'єднують свої сили. Їх починають переслідувати Бітов. Вони вирушають на буремний Донбас (період становлення квазі-республік) у м. Слов'янськ, де живе кохана Тетяна.

На шляху вони тікають від погоні терористів ДНР, які за вказівкою пана Бітова і місцевого ватажка ДНР розпочинають «полювання» на спортсменів. Попри величезні труднощі, друзі все ж таки дістаються до коханої, яка кохає Романа. Спроба виїхати із «Народної Республіки» завершується невдало — хлопці потрапляють у полон і перебувають у місцевій в'язниці. Тетяна ж з батьком вдало перетинають лінію вогню і летять на лікування в Німеччину. Тренер Андрій визволяє друзів, відбувається перестрілка, бійки, гонитва. Бітов підстрелює Олексія. А потім кидається навздогін за машиною з Романом, Андрієм і пораненим Олексієм.

Історія закінчується щасливо, Тетяна вдало пройшла лікування і живе з Романом, Олексій залишився живим, а Бітова пристрелили його «колеги» за високі борги. В останніх кадрах фільму тренер Андрій йде до пункту прийому волонтерської допомоги і передає волонтерам сумку. Коли волонтери відкривають її —бачать там тисячі доларів. Андрій же зникає…

У ролях[ред. | ред. код]

Головні ролі[ред. | ред. код]

Актор Роль Положення
Олександр Попов Роман Васильєв спортсмен, закоханий у Тетяну.
Дмитро Сова Олексій Кононенко спортсмен, теж закоханий у Тетяну.
Ганна Топчій Тетяна Марченко хвора дівчина, які намагаються допомогти хлопці.
Ахтем Сеїтаблаєв тренер Андрій тренер спортивної школи. Допомагає хлопцям.
Сергій Писаренко Бітов власник спортклубу.
Дмитро Лалєнков пан Борис батько Тетяни
Сергій Калантай Віктор Анатолійович Аверін інвестор
Олексій Череватенко Вадим помічник тренера
Олексій Смолка Валерій Давиденко
Михайло Кришталь Леонід Горовий
Володимир Бєляєв «Бригадир»
Олег Примогенов Василь
Юрій Висоцький Кітале професор
Олександр Рудько Володя
Олександр Данильченко Сергійович
Ірина Бардакова Наталія Загородня мати Тетяни, циркова гімнастка
Петро Миронов директор цирку
Анатолій Приймак «Козак»
Геннадій Попенко конферансьє цирку
Дарія Боцманова Люся
Дмитро Меленевський охоронець Аверіна

Виробництво[ред. | ред. код]

«Я з тобою» став першим фільмом з низки кінотеатральних проєктів «1+1»[2].

У студії «Сніданку з 1+1» режисер фільму Олег Туранський розповів про ідею фільму:

Мені здається, події останніх років, що відбуваються у країні, будуть нескоро осмислені повною мірою. І ми не беремося дати оцінку історичним подіям. Ми розповідаємо історію кохання і дружби, яка розвивається на тлі цієї ситуації.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Я з тобою. 21 квітня , 2016. Процитовано 21 серпня 2016.
  2. «1+1» випускає у прокат фільм про кохання під час війни «Я з тобою». «Детектор Медіа». 30 березня 2016. Архів оригіналу за 12 квітня 2016. Процитовано 30 березня 2016.
  3. https://1plus1.ua/ru/ya-z-tobou/novyny/v-ukrainskij-prokat-vijsla-ukrainska-drama-a-z-tobou

Посилання[ред. | ред. код]