Інститут екології Карпат НАН України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інститут екології Карпат НАН України
Основні дані
Засновано 22 жовтня 1991
Приналежність Національна академія наук України
Сфера екологія
Контакт
Ключові особи Данилик Іван Миколайович
Адреса 79026, м. Львів, вул. Козельницька, 4
Тип академічна установа[d]
Вебсторінка ecoinst.org.ua

Інститу́т еколо́гії Карпа́т НАН Украї́ни — державна наукова установа Національної академії наук України, входить до складу Відділення загальної біології НАН України.

Наукові напрямки[ред. | ред. код]

Головним завданням Інституту є здійснення фундаментальних і прикладних досліджень з метою одержання нових наукових знань у галузях екології, екосистемології, геосоціосистемології, ботаніки, зоології, охорони природи, екоморфогенезу рослин і популяційної екології, сприяння науково-технічному прогресові та соціально-економічному й духовному розвиткові суспільства.

Від 2000 року Інститут публікує періодичне видання (тематичний збірник) «Наукові основи збереження біотичної різноманітності».

Щорічно Інститут проводить набір до аспірантури з відривом та без відриву від виробництва за спеціальностями 03.00.05 — ботаніка та 03.00.16 — екологія.

Інституту належить Біологічний стаціонар на полонині Пожижевській.

Історія[ред. | ред. код]

Інститут екології Карпат створений згідно з постановою Президії НАН України № 275 від 22 жовтня 1991 року на базі Львівського відділення Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України, у свою чергу сформованого в 1974 році з трьох відділів Державного природознавчого музею АН УРСР та відділу морфогенезу рослин цього інституту.

Директори інституту:

Науковці[ред. | ред. код]

В інституті за час його існування працювали або працюють такі визначні вчені:

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]