Аґедаші дофу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Аґедаші дофу
Походження  Японія
Необхідні компоненти Тофу, картопляний крохмаль, Тенцую і Дайкон

Аґедаші дофу (яп. 揚げ出し豆腐, «злегка підсмажений тофу») — японський спосіб подачі гарячого тофу. Твердий тофу (кінугоші) ріжеться на кубики, обвалюється у картопляному чи кукурудзяному крохмалі і смажиться, поки не набуде золотисто-коричневого кольору. Подається аґедаші дофу з гарячим тенцую (дип для темпури), зробленим з дасі, міріну та соєвого соусу, з дрібно нарізаним неґі (тип зеленої цибулі), тертим дайконом чи кацуобусі посипаним зверху[1][2][3].

Часто подається як закуска в ізакая[2][3].

Історія[ред. | ред. код]

Аґедаші дофу — це давня і відома страва, яка була включена до японської кулінарної книги про тофу під назвою Тофу хякучін (буквально «сто тофу») 1782 р.

Інші страви зі аґедаші[ред. | ред. код]

Незважаючи на те, що аґедаші дофу — це найвідоміша страва для аґедаші, деякі інші страви можуть готуватися подібним методом. Наприклад, аґедашінасу(яп. 揚げ出し茄子), з баклажанів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Japan Tofu Association. History of Tofu. Архів оригіналу за 29 грудня 2012. Процитовано 15 березня 2013.
  2. а б Agedashi Tofu Recipe – Japanese Cooking 101 (амер.). Архів оригіналу за 12 листопада 2020. Процитовано 12 жовтня 2020.
  3. а б Agedashi Tofu. Just One Cookbook. Easy Japanese Recipes (англ.) . Архів оригіналу за 1 жовтня 2020. Процитовано 12.10.2020.