Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу — всеукраїнська громадська спортивна організація, заснована у 2016 році. Головна мета її діяльності — підвищення статусу, іміджу і престижу українського тренера з футболу. Для її реалізації планується проведення низку заходів, які дозволять значно поліпшити захищеність, інформованість, професійне зростання вітчизняних тренерів.

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу тісно співпрацює з Федерацією футболу України, AFCEA[en] (Альянс європейських футбольних асоціацій тренерів), а також організаторами чемпіонату України, профспілками, іншими футбольними об'єднаннями.

Історія[ред. | ред. код]

На ініціативу Заслуженого тренера України Анатолія Бузника по створенню Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу з ентузіазмом відгукнулися фахівці футболу, вона була схвалена ФФУ, УПЛ, ПФЛ, колегами з аналогічних зарубіжних організацій.

19 травня 2016 року в Будинку футболу в столиці України був проведений позачерговий з'їзд Всеукраїнського об'єднання тренерів з футболу, на якому було обрано керівництво та правління організації.

Серед учасників позачергового з'їзду було багато відомих вітчизняних фахівців: Микола Павлов, Йожеф Сабо, В'ячеслав Грозний і інші тренери. Створення об'єднання українських тренерів підтримали також Андрій Шевченко, Олег Блохін, Мирон Маркевич, Сергій Ребров, Юрій Вернидуб, які не були присутні на з'їзді з поважних причин. Перед присутніми виступив президент Федерації футболу України Андрій Павелко, який запевнив у підтримці нового починання.

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу піклується про ветеранів. Об'єднання ініціює створення музею «Історія і традиції українського тренерської школи», щоб зберегти для нових поколінь видатні імена Лобановського, Прокопенка, Кучеревського.

На сьогодні Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу вже об'єднало кілька десятків провідних вітчизняних фахівців. У планах — створення всеукраїнської мережі об'єднання, проведення різноманітних заходів та подальша плідна робота на благо українського футболу.

Керівництво[ред. | ред. код]

Члени Правління[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]