Дацюк Тамара Вячеславівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дацюк Тамара Вячеславівна
1982 рік
Народилася 27 вересня 1944(1944-09-27) (79 років)
Свинюхи, Локачинський район, Волинська область, Українська РСР, СРСР
Громадянство Україна Україна
Національність українка
Діяльність педіатр
Alma mater Львівський медичний інститут
Конфесія православна
У шлюбі з Поліщук Федір Аврамович
Діти (2) Тарас і Микола
Нагороди
Заслужений лікар України Значок «Відміннику охорони здоров'я»

Там́ара Вячесл́авівна Дацю́к (нар. 27 вересня 1944, село Свинюхи, Локачинського району Волинської області) — лікар-педіатр, заслужений лікар України (1993).

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилась 27 вересня 1944 року в селі Свинюхи, Локачинського району Волинської області в сім'ї фельдшера Вячеслава Феофіловича Дацюка та Анастасії Матвіївни Дацюк (Максимович) вчительки початкових класів.

В 1961 році з срібною медаллю закінчила 10—річну Привітненську середню школу. Отримала фах тракториста. Два роки працювала медичним реєстратором в районній поліклініці містечка Локачі, Волинської області. За третім разом вступила в Львівський медичний інститут, де вчилась з 1963 р. по 1969 рік, закінчила педіатричний факультет з відзнакою (червоний диплом). В 1967 році по обміну в складі групи студентів проходила практику в Угорщині у місті Печ, де зустрічала тодішнього Міністра охорони здоров'я СРСР Петровського Б. В.

З4 роки працювала дільничим педіатром Рівненської міської дитячої лікарні. На заслуженому відпочинку з 2003 року. Виховує онучку. Здійснює паломницькі поїздки по Святих місцях України.

Нагороди[ред. | ред. код]

Родина[ред. | ред. код]

Чоловік Поліщук Федір Аврамович. Сини: Тарас і Микола, дитячі хірурги.

Джерела[ред. | ред. код]