Джордж Семюел Клейсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джордж Семюел Клейсон
англ. George Samuel Clason
Народився 7 листопада 1874(1874-11-07)[1]
Луїзіана, США
Помер 7 квітня 1957(1957-04-07)[1] (82 роки)
Напа, Каліфорнія, США
Країна  США
Діяльність письменник, солдат
Галузь фінанси[2] і картографія[2]
Alma mater University of Nebraska systemd
Знання мов англійська[3][2][4]
Magnum opus Найбагатша людина у Вавилоні

Джордж Семюел Клейсон (англ. George Samuel Clason; 7 жовтня 1874(18741007) — 7 квітня 1957) — автор книги «Найбагатша людина у Вавилоні», засновник картографічної компанії «Клейсон Меп».

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився в місті Луїзіана (штат Міссурі) 7 листопада 1874. Випускник університету Небраски, служив в американській армії під час Іспано-американської війни.

На початку своєї видавничої кар'єри він заснував картографічну компанію «Клейсон Меп» в Денвері (штат Колорадо) й опублікував перший атлас доріг США і Канади.

У 1926 опублікував перший із серії своїх нарисів про економію та фінансовий успіх, використовуючи форму притч Стародавнього Вавилона. Ці твори набули широкого поширення в банках і страхових компаніях. Їх прочитали мільйони людей. «Найбагатша людина у Вавилоні» став сучасною класикою економічної літератури.

Джерелами, якими користувався Клейсон, є стародавні клинописні таблички, знайдені на території Межиріччя та датуються вавилонською епохою, в якій один із стародавніх переписувачів відбив мудрість вавилонських торговців, лихварів і просто ділових людей того часу. Також ця інформація підтверджена Британською асоціацією археологів, які стверджують, що Клейсон не раз звертався до них за допомогою в своїх дослідженнях, передаючи незв'язні уривки стародавніх текстів, які сам не міг перекласти.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]