Коршунов Андрій Володимирович (вершник)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Коршунов
Коршунов Андрій Володимирович
Загальна інформація
Громадянство  Росія
Народження 22 серпня 1965(1965-08-22) (58 років)
м. Куйбишев, Новосибірська
область
, СРСР
Зріст 182 см
Вага 82 кг
Спорт
Країна СРСР СРСР
Росія Росія
Вид спорту Кінний спорт
Дисципліна Триборство
Спортивне звання Майстер спорту
Тренери Росія Галина Коршунова
Участь і здобутки

Ко́ршунов Андрі́й Володи́мирович (рос. Коршунов Андрей Владимирович нар. 22 серпня 1965, м. Куйбишев, Новосибірська область, СРСР) — радянський та російський вершник, що спеціалізується на змаганнях з триборства. Член президії Федерації кінного спорту Росії2011). Учасник Олімпійських ігор (2012). Майстер спорту (2002).

Біографія[ред. | ред. код]

Андрій Коршунов народився у місті Куйбишев, що знаходиться у Новосибірській області Росії. Кінним спортом почав займатися у віці 11-ти років, а вже наступного року брав участь у національних змаганнях серед вершників свого віку. Особливих успіхів за часів СРСР не досяг. Розквіт Коршунова, як спортсмена, припав на початок XXI століття.

У травні 2002 року на регіональному чемпіонаті Росії у Рязані Коршунов виконав норматив майстра спорту. Того ж року він разом з однодумцями заснував кінно-спортивний клуб «Авангард», який діяв на базі Самарського іподрому. Станом на 2008 рік верховою їздою у клубі займалися близько 300 дітей.

У 2006 та 2007 роках російський вершник двічі перемагав на етапах Кубка світу, проте першим найбільшим турніром у кар'єрі Коршунова став Чемпіонат Європи з триборства 2007, що проходив у долині Пратоні дель Віваро в Італії. Він показав найкращий результат серед усіх російських вершників, посівши 30-те місце у особистому заліку. Напередодні Олімпіади 2008 року в Пекіні Андрій Володимирович здобув ліцензію та навіть перебував серед учасників олімпійського «карантину», однак тренерська рада збірної Росії з кінного спорту прийняла рішення взяти на Ігри іншого вершника[1]. До того ж виникли й проблеми іншого характеру — через продаж землі, на якій знаходилися стайні КСК «Авангард»[2], Коршунов змушений був місцем свого базування обрати селище Мирний, що у Самарській області.

18 травня 2011 року на позачерговому засіданні Федерації кінного спорту Росії Андрія Коршунова було обрано до президії федерації, як представника Приволзького федерального округу Росії[3].

На Олімпійських іграх 2012 у Лондоні Андрій Коршунов та Fabiy не змогли кваліфікуватися до фінального раунду змагань з триборства, посівши підсумкове 53-тє місце у індивідуальному заліку[4].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Андрій Коршунов закінчив Самарську державну сільськогосподарську академію. Одружений з власним тренером Галиною Коршуновою. Має трьох дітей — Олексія, Андрія та Альону. Олексій Коршунов пішов шляхом батьків та пов'язав своє життя з кінним спортом. Був членом юнацької збірної Росії з триборства.

У вільний від спорту час Андрій Володимирович цікавиться автомобілям, любить переглядати радянські кінострічки. Улюбленими акторами вершника є Василь Шукшин та Олена Яковлева. У музиці перевагу надає російським рок-гуртам «Машина времени» та «Nautilus Pompilius».

Спортивні результати[ред. | ред. код]

Рік Змагання Місто Кінь МО МК
2012 Літні Олімпійські ігри 2012 Лондон Fabiy 53 -
2007 Чемпіонат Європи з триборства 2007 Пратоні дель Віваро Fabiy 30 10

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Хто з самарських спортсменів поїде підкорювати Лондон?
  2. Кому потрібен Самарський іподром?[недоступне посилання з липня 2019]
  3. У Москві пройшла позачергова конференція ФКСР[недоступне посилання з липня 2019]
  4. Вершники Настенко та Коршунов не змогли кваліфікуватися до фіналу змагань з триборства на ОІ. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 27 серпня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]

Інтерв'ю