Криловський район

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Криловський район

рос. Криловский муниципальный район

Герб Прапор
Адміністративний центр Криловська
Країна  Росія[1][2]
Регіон Краснодарський край[1]
муніципальний район Росія Росія
Офіційна мова російська
Населення
 - повне 37 336 осіб (2006)
Площа
 - повна 1 363,3 км² км²
 - ширина 43 км
 - довжина 54 км
Часовий пояс UTC+3, влітку UTC+4
Дата заснування 1978
голова муніципального району Убийко Сергій Іванович
Вебсайт krilovskaya.3dn.ru
Криловський район на мапі Краснодарського краю
Криловський район на мапі Краснодарського краю

Криловський район на мапі Краснодарського краю
Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: Криловський район

Криловський район розташований в північно-східній частині Краснодарського краю на Приазово-Кубанській рівнині. Адміністративний центр — Криловська. Територія району становить 136,3 тис. гектарів. Найбільша протяжність району з півночі на південь — 43 км і із заходу на схід — 54 км.

Район межує з Ростовською областю, Ленінградським, Кущевським, Павловським і Новопокровським районами.

Клімат континентальний степовий, мінімальна температура може опускатися до −34 °C, максимальна — підніматися до +41 °C. Середньорічна кількість опадів 532 мм. Територія району за кількістю опадів відноситься до недостатньо зволоженій зони.

Мережа гідрографії району представлена річками: по південній території району протікає річка Єя з її притоками — Весела і Плоска. Північ межі району проходить по річці Кугоєя. Розділяє район річка Кавалєрка з притокою Грузька. У річках вода мінералізована, що робить її малопридатною для систематичного зрошування.

Історія[ред. | ред. код]

Криловський район заснований рішенням ВЦИК від 31 грудня 1934 у складі Краснодарського краю. 1 лютого 1963 район було ліквідовано, його територія увійшла до складу Павловського сільського району і Кущевського сільського району. У сучасних межах район існує відповідно до Указу Президії Ради РРФСР від 5 квітня 1978. Муніципальне утворення Криловський район наділений статусом муніципального району й в його складі шести сільських поселень.

Економіка[ред. | ред. код]

Криловський район є аграрним. Сільськогосподарський сектор становить 41 підприємство і 518 селянсько-фермерських господарств. Напрями виробничої діяльності сільгосппідприємств: вирощування різних с/г культур. Промисловість не є головною галуззю і в основному представлена харчовою промисловістю, майже всі промислові переробні підприємства є бюджетоутворюючими. Найбільший обсяг продукції і послуг дають такі суб'єкти: ТОВ «Велотранс» (велосипедний завод), ВАТ «Элеватор Крыловский», ТОВ «Цегла» (цегельний завод), ЗАТ «Крыловское» (виробництво горілки), ТОВ «Мясокомбинат Єкатерининский». У районі утримується стійка тенденція зміцнення розвитку середнього і малого бізнесу. 33 господарюючих суб'єктів муніципального утворення є учасниками губернаторської програми «Якість».

Джерела[ред. | ред. код]


  1. а б ОКТМО. 185/2016. Southern FD
  2. GEOnet Names Server — 2018.