Національна рада з питань антикорупційної політики

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Національна рада з питань антикорупційної політики — консультативно-дорадчий орган при Президентові України з питань визначення, актуалізації та вдосконалення антикорупційної стратегії.

Історія створення[ред. | ред. код]

Створена 14 жовтня 2014 року[1].

Склад[ред. | ред. код]

27 Квітня 2015 року на сайті Президента було розміщено оголошення про формування складу Національної ради з питань антикорупційної політики. До складу ради повинні були війти деякі заступники глави АП, голова комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (за згодою), дві людини за пропозицією Кабміну, по людині від Ради суддів, Генпрокурора та Рахункової палати (всі — за згодою), шість представників громадських організацій, один представник від всеукраїнських асоціацій місцевого самоврядування (за згодою), два представника від всеукраїнських об'єднань підприємців (бізнес-асоціацій).

Діяльність[ред. | ред. код]

До обовʼязків Нацради входить підготовка та подання главі держави пропозицій щодо антикорупційної стратегії, здійснює аналіз стану запобігання і протидії корупції, оцінює стан рекомендацій GRECO, ОЕСР, інших провідних міжнародних організацій щодо запобігання і протидії корупції. Готує пропозиції щодо законопроєктів, проєктів інших нормативно-правових актів.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]