Рамон Варгас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рамон Варгас
Ramón Vargas
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 11 вересня 1960(1960-09-11)[1] (63 роки)
Місце народження Мехіко, Мексика
Громадянство Мексика Мексика
Професія співак
Співацький голос тенор
Інструменти вокал[d]
Колективи Метрополітен-опера
Нагороди
ramonvargas.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Рамон Варгас (ісп. Ramón Vargas; нар. 11 вересня 1960, Мехіко) — мексиканський співак (тенор).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в Мехіко, в родині був сьомим з дев'яти дітей. Від дев'яти років співав у хорі хлопчиків Базиліки Богоматері Ґвадалупе в Мехіко.

Здобув педагогічну освіту, однак потім усе ж присвятив себе музиці й 1982 року виграв Національний конкурс вокалістів імені Карло Мореллі. Того ж року дебютував в опері Йозефа Гайдна «Аптекар». 1983 року мексиканський диригент Едуардо Мата дає Рамону Вергасу першу значну роль в опері Верді «Фальстаф» (Фентон), а 1984 року Рамон Вергас виконує Дона Оттавіо в «Дон Жуані» Моцарта. 1986 року переміг у конкурсі тенорів імені Енріко Карузо в Мілані, після чого Варгас почав виступати на сцені Віденської державної опери. В Австрії закінчує навчання у вокальній школі Віденського державного оперного театру під керівництвом Лео Мюллера. У 19881990 рр. соліст Люцернської опери. 1992 року вперше вийшол на сцену Метрополітен-опера, замінивши Лучано Паваротті. З-поміж дальших значних подій у біографії Варгаса — виступ у «Реквіємі» Джузеппе Верді в Мілані в соті роковини від дня смерті композитора, 27 січня 2001 року.

На рахунку Рамона Вергаса більше ніж п'ятдесят провідних ролей, здебільшого з белькантового та романтичного репертуару. У дискографії Варгаса — участь у повних записах опер Россині «Севільський цирульник», Доніцетті «Фаворитка», Белліні «Капулетті та Монтеккі», Верді «Фальстаф», Массне «Вертер» та ін.

Рамон Вергас удостоєний багатьох нагород у царині оперного мистецтва, а австрійський журнал «Festschpille» віддає йому перше місце серед найкращих тенорів світу.


Посилання[ред. | ред. код]

  1. Discogs — 2000.