Сталевий світанок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сталевий світанок
Steel Dawn
Жанр Постапокаліпсис
Режисер Ленс Хул
Продюсер Конрад Хул
Сценарист Дуг Лефлер
У головних
ролях
Патрік Свейзі
Ліза Ніємі
Ентоні Зерб
Брайон Джеймс
Крістофер Нім
Композитор Браян Мей[en]
Дистриб'ютор Vestron, Inc.
Тривалість 100 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 1987
Дата виходу 6 листопада
IMDb ID 0094033

«Сталевий світанок» (англ. Steel Dawn) — американський постапокаліптичний фільм 1987 р. з елементами вестерної наукової фантастики.

Сюжет[ред. | ред. код]

Загадковий фехтувальник Номад (Патрік Свейзі) бродить по залишках світу після Третьої світової війни. Він подорожує по пустелі в пошуках вбивці свого наставника, Шо (Крістофер Нім).

Сама війна ніяк не описана, але є натяки, що новий уряд виріс незабаром після цього. Номад знаходився у привілейованому становищі, як солдат і частина елітної гвардії, призначеної для захисту керівників нового уряду. Оскільки вогнепальна зброя більше не доступна, холодна відроджена як стандартний засіб боротьби. Елітна охорона освоїла використання мечів і використовує їх у незвичайному вертикальному вигляді. Зрештою, повоєнний уряд розвалився, Номад опинився у відставці та побудував ферму зі своєю сім'єю.

Номад працює в групі поселенців у місті Меридіан. Демніл (Ентоні Зерб), місцевий поміщик, та його банда атакують місто, щоб отримати монополію на місцеве водопостачання. Номад залишається на місцевій фермі, що належить Каші (Ліза Ніємі), яка є любовним інтересом кочівника (та справжньою дружиною у житті). Номад об'єднується з Форманом, Тарк стає «миротворцем» Меридіана, щоб захистити місто від Демніла та його сил, і також дає можливість Номаду помститися за смерть свого наставника.

Ролі[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг фільму на сайті IMD становить 4,7/10.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]