Тангулу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Tanghulu / Tang hulu
Походження  КНР
Необхідні компоненти фрукт

Танхулу (спрощ.: 糖葫芦; кит. трад.: 糖葫蘆; піньїнь: táng húlu; літ.: 'Солодка калабаса', — це традиційна північнокитайська закуска, яка складається з кількох вкритих цукром плодів китайського глоду (Crataegus pinnatifida) на бамбукових шпажках.

Назва[ред. | ред. код]

Його назвали завдяки формі, схожій на калабас.

Опис[ред. | ред. код]

Тангулу часто приймають за звичайні цукати; однак він покритий затверділим цукровим сиропом. Це кисло-солодке частування готують з часів династії Сун і залишається популярним у всьому північному Китаї. [1]

Китайський глід є традиційним фруктом, який використовується для страви, [2] але останнім часом продавці також використовують різні інші фрукти, такі як помідори черрі, мандарини, полуниця, чорниця, ананаси, ківі, банани або виноград. З плодів насіння глоду виймають і зазвичай наповнюють пастою з солодкої червоної квасолі, перш ніж наколювати на шпажки і занурювати.

Полуниця, вкрита цукром (2004)
Полуниця, вкрита цукром (2004) 

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Timothy G. Roufs Ph.D.; Kathleen Smyth Roufs (29 липня 2014). Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. с. 85. ISBN 978-1-61069-221-2.
  2. Mary Choate and Aaron Brachfeld (31 серпня 2015). At Home in Nature, a user's guide. Coastalfields Press. с. 315. GGKEY:K5213DDZJD2.