Укрзолото

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
"Укрзолото"
Логотип укр золота
Логотип
Тип Торгова мережа
Галузь Роздрібна торгівля
Гасло "Укрзолото" - створено для тебе.
Засновано 1998
Штаб-квартира Україна Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків, Хмельницький (місто), Кривий Ріг, Маріуполь, Полтава.
Територія діяльності Україна
Продукція ювелірні вироби та супутні товари
Послуги ремонт ювелірних виробів
ukrzoloto.ua

«Укрзолото» – національний ювелірний бренд, заснований у 1998 році. Сьогодні це понад 170 магазинів по всій країні, чотири маркетплейси, інтернет-магазин та мобільний додаток. «Укрзолото» має власне виробництво, а також співпрацює з іншими українськими та іноземними брендами.

Діяльність[ред. | ред. код]

Мультибрендовий ювелірний супермаркет "Укрзолото" м. Харків, ТЦ "Дафі".

Супермаркети «Укрзолото» – це ювелірні магазини, де представлені золоті та срібні вироби зі вставками з напівкоштовних і дорогоцінних каменів. У мережі ювелірних супермаркетів «Укрзолото» продаються ювелірні вироби українських та зарубіжних виробників. У магазинах «Укрзолото» надаються послуги ювеліра та гравірування. Компанія брала участь в телепроєктах «Танцюють всі», «Золота шарманка», «Світські хроніки», «Весільні битви», надавала благодійну підтримку дитячим будинкам.

Вплив компанії на український ювелірний ринок[ред. | ред. код]

Національна мережа ювелірних супермаркетів «Укрзолото» значно вплинула на розвиток українського ювелірного бізнесу. Завдяки конкуренції в період з 2005 по теперішній час з’являються нові ювелірні виробництва, а існуючі активно модернізуються. Цей етап можна назвати розквітом українського ювелірного бізнесу. Багато відомих ювелірних брендів починали свою діяльність саме в мережі «Укрзолото». Серед них «Столична Ювелірна Фабрика», «Золотий Вік», SOVA, KSD Aurum та багато інших.

Історія[ред. | ред. код]

1 квітня 1998 року засновник компанії «Укрзолото» Олексій Рогожинський відкрив на київському Хрещатику ювелірний магазин «Золото». На хвилі підйому ювелірного ринку вже через 5 років було відкрито 12 ювелірних відділів у Києві. Поштовхом до відкриття компанії «Укрзолото» стало дослідження ювелірного ринку у 2003 році. Як виявилося, чоловіки, перш ніж купити прикрасу, відвідують від 3 до 6 різних магазинів, а жінки – аж до 20 місць.

Для вирішення незручностей Олексій запропонував новий формат роздрібної торгівлі – ювелірний супермаркет. Концепція передбачала об’єднання багатьох виробників і брендів в одному торговому просторі.

У 2003 році в київських ТЦ «Городок» і ТЦ «Піраміда» з'явилися ювелірні супермаркети за принципом моделі мультибрендових магазинів, де було розміщено відділи різних виробників прикрас, а також приватних підприємців.

У 2004 році відкрився перший магазин національної мережі ювелірних супермаркетів «Укрзолото» в Києві.

У 2013 році бренд реалізує нову концепцію, відкривши у Донецьку  ювелірний гіпермаркет площею 1000 м². Тут були присутні провідні виробники прикрас, зони відпочинку та повноцінний ювелірний цех.

 «Укрзолото» в різних регіонах України[ред. | ред. код]

Вхід в ювелірний супермаркет "Укрзолото", ТЦ City Center, м. Одеса.

Успіх ювелірних супермаркетів «Укрзолото» в Києві дозволив розширити мережу й в інших регіонах України. Грандіозні відкриття ювелірних супермаркетів пройшли в Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Кривому Розі та в Одесі за участю зірок українського шоу-бізнесу: Тіни Кароль, Андрія Джеджули та проекту Comedy Club Ukraine.

Успіх 2010-2013 років[ред. | ред. код]

Активне зростання прибутку і продажів в період з 2010 до 2013 року дозволив зробити ще один прорив. Була розроблена і впроваджена концепція ювелірного гіпермаркету, який відкрився в Донецьку в 2013 році. На території площею 1000 м2 розташувалися провідні українські та зарубіжні виробники ювелірних виробів, зона відпочинку для дітей, ресторан і повноцінний ювелірний цех. Це місце стало справжнім регіональним ювелірним центром.

Комерційний успіх «Укрзолото» дозволив розглянути новий вектор розвитку компанії - зарубіжного ринку. Уже в грудні 2015 року відкрито перший магазин ювелірної мережі «Укрзолото» під брендом «Golden Place» в Польщі.

Співпраця з Тіною Кароль[ред. | ред. код]

Спеціально для святкового образу співачки до Дня Незалежності у серпні 2019 року компанія «Укрзолото» створила каблучку у кольорах українського прапора з синім та жовтим коштовними каменями.

У листопаді 2019 року Тіна Кароль стала обличчям бренду з головним посилом кампанії: «Ти унікальна! Змінюйся щодня — обирай, якою будеш сьогодні».

Результатом творчої співпраці стала колекція золотих прикрас з квітковими мотивами «Тіна Кароль», срібне кольє з підвіскою-сокирою за мотивами трилогії кліпів «Знайти своїх» і підвіска-троянда Trinity з оригінальним digital-гравіюванням.

Нові напрямки розвитку компанії[ред. | ред. код]

Оновлений логотип та фірмовий елемент "Укрзолото"

2019 рік «Укрзолото» — новий етап розвитку і масштабування як офлайн, так і в онлайн-форматі. Стартує активна експансія містами країни у всіх регіонах та робота над комфортними форматами для онлайн-шопінгу.

Грудень, 2019 — запуск мобільного додатку «Укрзолото» для платформ iOS і Android.

Вересень, 2020 — зроблено повний редизайн сайту, оновлено його функціонал.

Грудень, 2020 — відкрито 150-й магазин мережі в м. Одеса.

Загалом за 2020 рік випущено шість ювелірних колекцій власного виробництва та суттєво змінено інтер'єр магазинів на сучасніший формат.

2021 рік — запуск міжнародної доставки прикрас та оновлення умов Дисконтної програми для ще вигідніших покупок. Активно продовжується розвиток мережі фірмових магазинів по всій країні та робота над розширенням ювелірного асортименту.

Нагороди[ред. | ред. код]

2006 і 2008 роки – Всеукраїнський конкурс «Бренд Року».

2010 рік – Міжнародний фестиваль-конкурс «Вибір року».

2019 рік – Краще підприємство року відповідно до Національного рейтингу якості товарів і послуг «Зірка якості».

2021 рік – II місце у номінації E-commerce-ритейлер року в jewelry від RAU Awards.

Довідка[ред. | ред. код]

• Мережа мультибрендових ювелірних супермаркетів «Укрзолото» нараховує понад 170 магазинів по Україні.

• З «Укрзолото» співпрацюють близько 300 підприємців-партнерів.

• Компанія — спонсор телепроєктів «Танцюють всі», «Світські хроніки», «Весільні битви», «Співають всі».

Посилання[ред. | ред. код]