Фредерік де Мушерон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фредерік де Мушерон
Пейзаж із вершником, 1670 р.
Народження 1633[1][2][…]
Емден, Нижня Саксонія, Німеччина
Смерть 2 січня 1686(1686-01-02)[4]
  Амстердам, Нідерланди
Країна Нідерланди[5]
Діяльність художник
Напрямок Бароко
Твори Italian landscape with huntersd і Italina landscape with round towerd
Діти Isaac de Moucherond[6]
Роботи в колекції Музей Бойманса - ван Бенінгена, Міннеаполіський інститут мистецтваd, Музей Ґетті, Національна галерея мистецтв, Національний музей Швеції, Музей витончених мистецтв, Амстердамський музейd, Рейксмузей, Центральний музей Утрехта, Міський музей «Лакенхал» (Лейден)[7], Національні галереї Шотландіїd, Museumslandschaft Hessen Kasseld, Державний музей мистецтв, Національна галерея, Музей історії мистецтв, Мауріцгейс, Національний музей у Варшаві, Національна галерея Вірменії, Баварські державні колекції картинd, Страсбурзький музей образотворчого мистецтва, Музей образотворчих мистецтв, Музей Фабра, Ермітаж, Штедель, Національна галерея Ірландії, Королівські музеї витончених мистецтв[8], Musée d'art et d'histoire de Narbonned, Музей фюрера, Берлінська картинна галерея, Державна картинна галерея (Карлсруе), Музей витончених мистецтв Парижаd, Mannheimer Galeried, Staatliches Museum Schwerind, Museum Goudad, Музей Вікторії та Альберта, Художня галерея і музей Келвінгроув, Галерея мистецтв Вокера і Палац витончених мистецтв

CMNS: Фредерік де Мушерон у Вікісховищі

Фредерік де Мушерон (1633, Емден — 2 січня 1686, Амстердам) — голландський пейзажист Золотої доби голландського живопису.

Біографія[ред. | ред. код]

Сімейний портрет Мушерона, 1563 р., Колекція Rijksmuseum

Фредерік де Мушерон був сином художника Бальтазара де Мушерона та Корнелії ван Брукховена. Його батько походив із заможної родини торговців вином і зображений як один із молодших синів у сімейному портреті П'єра де Мушерона (1583). Фредерік тренувався разом з Яном Асселіном і став живописцем-пейзажистом. Він вирушив у віці 22 років до Парижа, де провів 3 роки, а потім після гастролей по Парижу в Антверпені. та Ліона,[9] він оселився у 1659 році в Амстердамі. Там він одружився з Марієккою де Джодервілль, дочкою художника Ісаака де Джодервіля, того ж року, у них було одинадцять дітей. Він похований в Амстердамі.[10]

Він малював французькі, італійські та голландські пейзажі. Завершивши ці сцени, з ним співпрацювали сучасники, спеціалізовані на малюванні фігур, такі як Адріан ван де Вельде в Амстердамі, Теодор Гельмбрекер в Парижі[11] а іноді Йоганнес Лінгельбах та Ніколас Пітерцзун Берхем.

Син Де Мушерона Ісаак, названий на честь діда, який був учнем Рембрандта, став популярним гравером і живописцем, багато його пейзажів прикрашають стіни в Амстердамі.

Список літератури[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]