Щасливий (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
««Щасливий»»
Обкладинка роману Вікторії Гранецької «Щасливий»
Автор Вікторія Гранецька
Дизайн обкладинки Волгін Юрій Євгенович
Країна Україна Україна
Мова українська
Серія Читацький клуб
Тема життєві історії
Жанр роман
Видавництво «Нора-Друк», Київ
Видано 2015
Сторінок 296
ISBN ISBN 978- 966-8659-60-7, ISBN 978-617-688-009-7 (Серія)

«Щасливий» (Невигадана історія)роман української письменниці Вікторії Гранецької, який нагороджений спеціальною відзнакою Міжнародного літературного конкурсу «Гранд-Коронація слова» в 2015 році

Роман Вікторії Гранецької «Щасливий» - третій твір письменниці, який відзначений на літературному конкурсі «Коронація слова».

Українська письменниця Вікторія Гранецька

За словами письменниці: «…хотілося створити щось принципово нове у сучасній українській літературі — книгу, яка стане осібно на тлі написаного іншими та мною. Тема українських мусульман дражлива, складна і як ніколи актуальна наразі …»[1].

Це реальна історія вінницької родини, котра стала прототипом сюжету цієї книги: він – мусульманин, азербайджанець із Нагірного Карабаху, який через ряд обставин змушений був покинути свою рідну землю і переїхати у Вінницю. Вона – українська вінницька дівчина, православна, яка ради коханого змінила віру і прийняла іслам. В їх новоствореній сім'ї народжується хлопчик, якому дають ім'я Саїд, в перекладі на українську – «Щасливий», але дитина приходить в світ смертельно хворою. Роман має щасливий кінець – попри нерозуміння і спротив оточення головним героям книги вдається перебороти всі труднощі.

Роман «Щасливий» передовсім про любов, але також і про такі непрості речі, як «…сприйняття Бога, релігії в цілому та ісламу зокрема в неісламському суспільстві, важливості боротьби із стереотипами про мусульман в Україні»[2].

«Книга змушує замислитися над глобальним і вічним, а це вже своєрідний знак якості, свідчення того, що автор володіє ключем, який відмикає читацькі серця»[3].(Тетяна Белімова, письменниця)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Друг читача: «Багато людей не здогадуються, наскільки вони світоглядно близькі до ісламу». Архів оригіналу за 26 квітня 2017. Процитовано 23 березня 2017.
  2. [[Друг читача]]: «Багато людей не здогадуються, наскільки вони [[світогляд]]но близькі до ісламу». Архів оригіналу за 26 квітня 2017. Процитовано 23 березня 2017.
  3. «Щасливий»: новий роман Вікторії Гранецької. Архів оригіналу за 3 лютого 2017. Процитовано 23 березня 2017.

Джерела[ред. | ред. код]