Call of Duty: Roads to Victory

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Call of Duty: Roads to Victory
Розробник Amaze Entertainment
Видавець США Activision
Жанр(и) шутер від першої особи
Платформа  PlayStation Portable
Дата випуску NA 14 березня 2007 року
EU 30 березня 2007 року
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Технічні деталі
Рушій Proprietary
Носій UMD
Call of Duty
Попередня гра Call of Duty 3
Наступна гра Call of Duty 4: Modern Warfare

«Call of Duty: Roads To Victory» (укр. Поклик обов'язку: Дороги до перемоги) — шутер від першої особи в сетингу Другої світової війни, зроблений виключно для PlayStation Portable. Є спін-оффом до гри Call of Duty 3.

Кампанії[ред. | ред. код]

У грі представлені 3 кампанії, в яких протягом 14 місій гравцеві доводиться керувати різними героями: бійцем 82-ї повітряно-десантної дивізії, солдатом 1-ї канадської армії та парашутистом британської 6-ї повітряно-десантної дивізії.

Місії[ред. | ред. код]

Представлені завдання різноманітні: захоплення будівель, утримання оборони, знищення артилерії та бронетехніки. Також є місія в якій льотчик має обороняти бомбардувальник B-24 .

  • Американська кампанія: Altavilla, Scavenger Hunt, Glider Crash, Lucky Thirteen, Nijmegen, Hunner Park, River Crossing
  • Канадська кампанія: Woensdrecht, Sloedam, Walcheren, Reichswald
  • Британська кампанія: Arnhem Fire, Arnhem Assault, Rhine Crossing

Гравець не виконує роль рембо-одинака — найчастіше його підтримують кілька союзних солдатів. Однак більшість убивств, звичайно ж, припаде на його частку. Усі місії побудовані на скриптах — більшість ключових подій не відбуваються доти, доки гравець не вдасться до будь-якої дії (найчастіше — побіжить вперед, розпочавши атаку). При цьому в більшості місій солдати противника з'являтимуться знову і знову доти, доки не буде запущено наступну стадію скрипту. Тому тактика відсиджування в затишному місці або відстрілу здалеку нацистів зі снайперської гвинтівки здебільшого буде марною — патрони не нескінченні, на відміну від ворогів.

Зброя[ред. | ред. код]

У грі представлений широкий асортимент зброї, проте за раз гравець може носити з собою тільки 2 види (не рахуючи осколкових гранат, по 4 штуки). Зброю та уламкові гранати можна підбирати безпосередньо з убитих ворогів. Крім зброї, що переноситься, в бою можна використовувати стаціонарні кулемети (Браунінг M2 і MG-42) і артилерійські гармати. Також у розпорядженні гравця є бінокль, який в одній із місій знадобиться для наведення артилерійського вогню. В окремих місіях знадобиться використання магнітних мін та вибухівки для знешкодження ворожої бронетехніки, знищення артилерії та підриву дверей бункерів.

Багатокористувацька гра[ред. | ред. код]

У Багатокористувацькій грі можуть знаходитися одночасно до 6 осіб. Є 5 типів гри: Deathmatch, командний Deathmatch, Захоплення прапора, Утримування прапора та «Король гори». Доступні 9 різних карт для розрахованої на багато користувачів гри.

Відгуки[ред. | ред. код]

Видання Оцінка
IGN 6.6/10
GameSpot 6.2/10
GameSpy 2.5/5

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]