Call of Duty: Mobile

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Call of Duty: Mobile
Розробник TiMi Studio Group
Видавець Activision
Дистриб'ютор Google Play[1] і App Store[2]
Жанр(и) Шутер, королівська битва
Платформа Android, iOS, ipadOS
Дата випуску 1 жовтня 2019
Режим гри багатокористувацька гра
Мова англійська, арабська, французька, німецька, італійська, японська, португальська, російська, іспанська і турецька
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій цифрове завантаження[d]
Call of Duty
Наступна гра Call of Duty: Warzone Mobile
Офіційний сайт
CMNS: Call of Duty: Mobile у Вікісховищі

Call of Duty: Mobile — це гра для смартфонів та планшетів у жанрі free-to-play шутер, розроблена TiMi Studios і видана Activision. Вона запозичила багато елементів з основної серії ігор, як то локації, зброя та персонажі. У грі, зокрема, можна побачити Капітана Прайса, Соупа, Ґоуста та інших персонажів франшизи.

Спочатку проєкт випустили як бета-версію в обмеженій кількості країн у липні 2019 року, а вже офіційно для всього світу гра стала доступною 1 жовтня того ж року[3].

Мобільна версія гри користується попитом серед широкого кола мобільних геймерів і може конкурувати навіть із консольними та ПК-версіями. Так, Activision стверджують,що станом на травень 2022 року гру було встановлено понад 650 мільйонів разів, а тільки за 2021 рік доходи від неї перевершили $1 мільярд[4].

Ґеймплей[ред. | ред. код]

Ігровий процес складають такі режими:

Call of Duty: Mobile має два типи внутрішньоігрової валюти: "Кредити", які можна заробити, граючи в гру та купити додатково за реальні кошти, та преміум валюта – "COD-points", яку можна купити за реальні гроші або виграти у спеціальних турнірах. Більшість контенту гри є безкоштовними, проте деяких персонажів, зброю чи інші ігрові елементи можна здобути лише за COD-points.

У гравців є можливість запрошувати своїх друзів у ігрове лобі та грати з ними у всіх ігрових режимах, а також обмінюватися з ними платними та безкоштовними подарунками.

Кожного місяця в Call of Duty: Mobile розпочинається новий сезони з різною тематикою, оформленням, історіями та новими персонажами, зброєю, перками, режимами гри тощо[5].

Відзнаки[ред. | ред. код]

У 2019 році Call of Duty: Mobile стала найкращою мобільною грою за версією The Game Awards[6]. В цьому ж році гра визнана найкращою за версією Google Play[7], а в рейтингу кращих ігор від App Store, сформованому за кількістю завантажень за рік, гра потрапила у 20 найкращих[8].

Наступного 2020 року Call of Duty: Mobile потрапила у список номінантів на звання найкращої мобільної гри від The Game Awards[9], здобула друге місце у щорічному рейтингу App Store[10] та стала найкращою грою за вибором користувачів Google Play[11]. В 2020 році Call of Duty: Mobile також отримала приз BAFTA Games Awards як найкраща мобільна гра року[12].

Системні вимоги[ред. | ред. код]

Android[13]
Мінімальні
RAM 2 ГБ
Версія Android Android 5.1 та вище
Розмір при завантаженні 2,96 ГБ
iOS
RAM 2 ГБ
Версія iOS 9.0 та вище
Розмір при завантаженні 2,9 ГБ

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Google PlayGoogle, 2012.
  2. App Store — 2008.
  3. znaj.ua.
  4. gamedev.dou.ua.
  5. dotesports.com.
  6. zn.ua.
  7. blog.allo.ua.
  8. blog.allo.ua.
  9. afkgaming.com.
  10. www.the-village.com.ua.
  11. games.24tv.ua.
  12. bafta.org.
  13. support.activision.com.

Посилання[ред. | ред. код]