Daphoenodon

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Daphoenodon
Період існування: 20.43–15.97 млн р. т.
Ранній і середній міоцен
D. superbus skeleton
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Хижі (Carnivora)
Родина: Амфіціонові (Amphicyonidae)
Підродина: Daphoeninae
Рід: Daphoenodon
Peterson 1909
Види
  • D. falkenbachi
  • D. notionastes
  • D. robustum
  • D. skinneri
  • D. superbus
Синоніми

Borocyon

Вікісховище: Daphoenodon

Daphoenodon — вимерлий рід хижих ссавців з родини амфіціонових, який жив у епоху міоцену[1]. Для видів Daphoenodon характерні кінцівки, які спеціалізуються на рухах вперед і назад, а також співвідношення тіла, що призводить до подовженого кроку[2].

Реставрація D. superbus

Види[ред. | ред. код]

D. falkenbachi був більшим видом, який був знайдений у північній частині Гошен, південно-східних округах Платт, Вайомінгу та Небрасці. Менший вид, D. skinneri, був знайдений на півдні Вайомінга[1]. У ще одного великого виду, D. robustum, передня кінцівка подовжена, що робить пристосування до переслідування здобичі на відкритій місцевості дуже очевидною. Структура скелета D. robustum демонструє хижака, який має схожі характеристики з високорозвиненими сучасними видами — вовками та гепардами — а також великими дикими кішками — левами й тиграми[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Hunt, R. M. (2002). New Amphicyonid Carnivorans (Mammalia, Daphoeninae) from the Early Miocene of Southeastern Wyoming. American Museum Novitates (385): 1—41. doi:10.1206/0003-0082(2002)385<0001:NACMDF>2.0.CO;2.
  2. а б Hunt, R.M. (2009). "Long-Legged Pursuit Carnivorans (Amphicyonidae, Daphoeninae) from the Early Miocene of North America". Bulletin of the American Museum of Natural History. 318: 1-95.