Dark Matter (альбом Pearl Jam)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Dark Matter
Виконавець Pearl Jam
Дата випуску 19 квітня 2024
Лейбл Monkeywrench Recordsd і Republic Records
Продюсер Ендрю Ваттd
Хронологія Pearl Jam
Попередній
←
Gigaton
Наступний
→

Dark Matter (укр. Темна матерія) — дванадцятий студійний альбом американського рок-гурту Pearl Jam, що виходить 2024 року.

Про альбом[ред. | ред. код]

Альбом Dark Matter було записано під керівництвом продюсера Ендрю Ватта, який 2022 року вже співпрацював із фронтменом Pearl Jam Едді Веддером, створивши разом з ним платівку Earthling. Запис Dark Matter відбувся в Малібу, в студії відомого продюсера Ріка Рубіна Shangri-La, і тривав три тижні[1].

Вихід альбому було анонсовано в січні 2024 року. Гурт Pearl Jam повідомив про те, що дванадцята платівка вийде 19 квітня 2024 року на лейблі Monkeywrench / Republic, ставши першою студійною роботою з 2020 року, коли вийшов попередній альбом Gigaton. Одночасно з анонсом було видано перший сингл на однойменну пісню «Dark Matter», та повідомлено про концертне турне, яке триватиме з травня по листопад 2024 року, та складатиметься з концертів у 25 містах країн Північної Америки, Європи, Австралії та Нової Зеландії[1].

Другим синглом з альбому стала пісня «Running», що вийшла 22 березня 2024 року. Коротка та швидка композиція, заснована на рифі, що придумав бас-гітарист Джеф Амент, була записана в студії одною з останніх. Коментуючи вихід пісні, гітарист Pearl Jam Стоун Госсард зізнався, що в ній йому найбільше подобається бридж: «Я не знаю, що за акорди грає [гітарист] Майк [Маккріді], але це звучить оригінально»[2][3].

Список пісень[ред. | ред. код]

#НазваТривалість
1.«Scared of Fear» 
2.«React, Respond» 
3.«Wreckage» 
4.«Dark Matter» 
5.«Won’t Tell» 
6.«Upper Hand» 
7.«Waiting for Stevie» 
8.«Running» 
9.«Something Special» 
10.«Got to Give» 
11.«Setting Sun» 

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Corcoran, Nina (13 лютого 2024). Pearl Jam Announce World Tour and New Album Dark Matter, Share New Song. Pitchfork (англ.). Процитовано 14 березня 2024.
  2. Pearl Jam Blast Back On Punky Single ‘Running’. Spin (англ.). 22 березня 2024.
  3. Enis, Eli (22 березня 2024). Hear PEARL JAM's punky new song "Running". Revolver (англ.). Процитовано 22 березня 2024.