Immagine in Cornice

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Immagine in Cornice
Жанр документальний фільм і rockumentaryd
Режисер Danny Clinchd
Дистриб'ютор Netflix
Країна  США
Кошторис 1 000 000 $
IMDb ID 1169158
Попередній Live at the Garden
Наступний Let's Play Two

Immagine in Cornice (укр. Картинка в рамці) — музичний документальний фільм гурту Pearl Jam, що вийшов 2007 року.

Історія створення[ред. | ред. код]

Документальний фільм було знято протягом тижневих гастролей сіетлського рок-гурту Pearl Jam по Італії у 2006 році[1]. Гурт дав п'ять концертів в Болоньї, Вероні, Мілані, Турині та Пістої. Весь цей час з музикантами знаходився режисер Денні Клінч, який записував їхню подорож на камери Super 8[en] та High Definition[2]. Окрім фрагментів виступів, Клінч записав досить багато епізодів за лаштунками сцени, зокрема приділивши увагу татуюванням Майка Маккріді, катанню на скейтборді Джефа Амента та звукозаписному обладнанню Едді Веддера[3][2].

До фільму потрапили концертні виконання тринадцяти пісень Pearl Jam, серед яких як відомі хіти гурту («Even Flow», «Better Man», «Alive» тощо), так і кавер-версія пісні «Rockin' in the Free World» Ніла Янга[4]. DVD також містив три бонус-треки: кавер-версію пісні «A Quick One While He's Away» The Who, яку Едді Веддер виконав в Турині разом з гуртом My Morning Jacket[en], а також акустичне виконання пісень «Throw Your Arms Around Me» (кавер Hunters & Collectors[en]) та «Yellow Ledbetter» під час концерту в Мілані[5].

Документальний фільм вийшов у вересні 2007 року на лейблі Rhino Entertainment[1]. 7 лютого 2008 року було продано понад 50 тисяч примірників, тому Immagine in Cornice отримав «золотий» статус[6].

У виданні The Austin Chronicle[en] фільм оцінили на дві з половиною зірки з п'яти. Рауль Ернандес поскаржився на велику кількість камер та часті зміни кадрів, що не дають змоги зосередитись на виконавцях[3]. В газеті The Oklahoman[en] відзначили чудові італійські краєвиди, що потрапили до фільму, і назвали його «обов'язковим для перегляду» для всіх фанатів гурту[2].

В ролях[ред. | ред. код]

Список пісень[ред. | ред. код]

#НазваТривалість
1.«Rockin' In The Free World» 
2.«Come Back» 
3.«Comatose» 
4.«Blood» 
5.«Alive» 
6.«Better Man» 
7.«Even Flow» 
8.«Porch» 
9.«State Of Love And Trust» 
10.«Corduroy» 
11.«Life Wasted» 
12.«World Wide Suicide» 
13.«Severed Hand» 

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Pearl Jam - Immagine In Cornice, процитовано 27 червня 2022
  2. а б в Triplett, Gene. DVD Review: Pearl Jam: 'Immagine in Cornice'. The Oklahoman (амер.). Процитовано 27 червня 2022.
  3. а б Hernandez, Raoul. Pearl Jam: Immagine in Cornice Album Review. www.austinchronicle.com (амер.). Процитовано 27 червня 2022.
  4. Pearl Jam: Imagine in Cornice - Live in Italy 2006 (2006) - | Synopsis, Characteristics, Moods, Themes and Related | AllMovie (англ.), процитовано 27 червня 2022
  5. DVD Review: Pearl Jam - Immagine in Cornice. Geeks of Doom. 25 вересня 2007. Процитовано 27 червня 2022.
  6. Gold & Platinum. RIAA (амер.). Процитовано 27 червня 2022.