Freshmarket

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фрешмаркет
Freshmarket
Тип ТзОВ
Галузь торгівля
Спеціалізація торгівля
Засновано 2009
Засновник(и) Яцек Рошик
Закриття (ліквідація) 2019
Штаб-квартира Варшава, Польща Польща
Територія діяльності Польща
Власник(и) Żabka Polska
Холдингова компанія Żabka Polska
freshmarket.pl
CMNS: Freshmarket у Вікісховищі

Фрешмаркет (пол. Freshmarket) — колишня мережа невеликих продуктових магазинів біля дому, що діяли у Польщі на основі франчайзингу[1]. Материнська «Żabka Polska» володіє понад 5500 магазинами, якими керують понад 3700 підрядників під брендом «Żabka». Штаб-квартира мережі знаходилася у Варшаві.

Було заплановано, що до кінця 2019 року всі магазини «Freshmarket» змінять бренд на «Żabka».[2]

Історія

[ред. | ред. код]
Фасад магазину мережі.
Відділ овочів та фруктів.
Інтер'єр магазину мережі.

Ініціатором створення нової комерційної мережі став, тодішній голова правління «Żabka Polska». Перший магазин відкритий в Лешно у 2009 році. За рік магазини «Freshmarket» отримали нагороду «Consumer Laurel» у категорії «Відкриття року»[3]. У 2011 році мережа була визнана «Продавцем року 2011» на обговоренні «Wiadomości Handlowe». Цього ж року магазинам мережі «Freshmarket» було присвоєно звання: «Найвища якість» та «Золота емблема QI 2011»[4] у категорії «Послуги QI» за надання послуг найвищої якості. У 2013 році мережу знову було номіновано на премію «Продавець року».

Діяльність

[ред. | ред. код]

Магазини мережі працюють за концепцією гастрономів, проноючи клієнтам фірмові товари широкого вжитку та розширений асортимент послуг і продуктів харчування у тому числі готові страви, гарячі закуски і напої, а також можливість самообслуговування і роботу в режимі сім днів на тиждень з 6.00 до 23.00.

Власник мережі «Freshmarket» — «Żabka Polska sp. z o. о.» обслуговує мержу за рахунок роботи п'яти логістичних центрів, які розташовані в Плевісці, Тихах, Надажині, Прущу-Гданському та Шалші[5].

У 2018 році окремі магазини розпочали роботу під брендом «Żabka», але власник мережі не підтвердив повної ліквідації бренду[6]. У 2019 році залишалось менше 100 магазинів «Freshmarket», які до кінця року повинні були перейти під бренд «Żabka».

Послуги

[ред. | ред. код]

Окрім покупок, клієнти можуть скористатися пакетом послуг, таких як оплата рахунків, відправлення квитка лотереї, покупка мобільних стартових пакетів, поповнення рахунків та зняття готівки. У магазинах також є відділ «FreshCafe»[7], який пропонує покупцям свіжозварену каву та невеликі закуски.

Франшиза

[ред. | ред. код]

Власником франшизи мережі «Freshmarket» є «Żabka Polska sp. z o. о.». Партнери компанії є індивідуальними підприємцями та ведуть власний бізнес [9]. Власник магазину «Freshmarket» підписує договір з «Żabka Polska», згідно якої повинен дотримувати у магазині вимог, які відповідають бренду мережі. Працівники проходять стажування у компанії «Żabka Polska». Метою цієї діяльності є підтримка єдиного стандарту обслуговування для всієї мережі та однакова внутрішня та зовнішня візуалізація. У рамках свого розвитку клієнти мають можливість розвивати управлінські компетенції та керувати більшим магазином та більшим колективом[8].

Рекламна кампанія

[ред. | ред. код]

У вересні 2014 року «Freshmarket» розпочав рекламну кампанію, в якій презентував нову стратегію компанії[9]. Мережа інвестувала в розвиток категорії свіжих продуктів, таких як овочі, фрукти, м'ясо та ковбаси, які постачаються в магазини шість разів на тиждень[10]. Для цього компанія «Żabka Polska» налагодила співпрацю з місцевими постачальниками. Традиційні продукти також доступні в магазинах «Freshmarket», в тому числі молочні продукти, ковбаси, консерви та пиво, що постачаються, серед інших компанією «Klasztorne»[11], а хліб випікається на локальних пекарнях магазинів.

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Polacy robią zakupy blisko domu - Superbiz.se.pl (пол.). www.se.pl. Процитовано 2 грудня 2017.
  2. Żabka rezygnuje z Freshmarketu. Na grudzień planuje 6-tys. sklep (пол.). www.dlahandlu.pl. Процитовано 16 жовтня 2019.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 грудня 2014. Процитовано 11 квітня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 жовтня 2014. Процитовано 11 квітня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Piąte Centrum Logistyczne Żabki otwarte! (пол.). Żabka. Процитовано 8 березня 2019.
  6. Sklepy Freshmarket zamieniają się w Żabki - Handel/dystrybucja (пол.). www.portalspozywczy.pl. Процитовано 18 жовтня 2018.
  7. Fresh Café | Freshmarket - Codziennie Świeży Wybór (пол.). freshmarket.pl. Процитовано 18 листопада 2017.
  8. SUKCES POD ZNANĄ MARKĄ - Superbiz.se.pl (пол.). www.se.pl. Процитовано 18 листопада 2017.
  9. Wyborcza.pl. wyborcza.biz. Процитовано 18 листопада 2017.
  10. Do końca 2016 roku Freshmarket ma liczyć 1000 sklepów - Hurt i franczyza (пол.). www.dlahandlu.pl. Процитовано 18 листопада 2017.
  11. Produkty Klasztorne w supermarketach Freshmarket - Handel/dystrybucja (пол.). www.portalspozywczy.pl. Процитовано 18 листопада 2017.

Посилання

[ред. | ред. код]