Honda Logo

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Honda Logo (серії GA3, 4, 5)
Honda Logo
Виробник Honda
Роки виробництва 1996-2001
Попередник(и) Honda City (серії GA1-GA2)
Наступник(и) Honda Jazz
Стиль кузова 3-дв і 5-дв. хетчбек
Двигун(и) Бензиновий двигун
Колісна база 2360 мм
Довжина 3785 мм
Ширина 1645 мм
Висота 1525 мм
Маса 940-960 кг
Найвища швидкість 152 км/год
Місткість бака 41 л
Споріднені Honda HR-V
Подібні Citroën Saxo
Fiat Punto
Mitsubishi Colt
Mazda 121
Volkswagen Polo
Nissan Micra
Ford Fiesta
Peugeot 206
Opel Corsa
Renault Clio
Škoda Fabia
Suzuki Swift
Seat Ibiza
Toyota Starlet/Toyota Yaris

Honda Logoлегковий автомобіль від японського концерну Honda, що відноситься до сегменту «B» по європейській класифікації. Виготовлявся з 1996 по 2001 рік і був замінений на Honda Jazz (попередником Honda Logo був Honda City першого покоління). На базі Honda Logo був створений кросовер Honda HR-V.

Опис[ред. | ред. код]

Honda Logo 3-дв.
Honda Logo 5-дв.

У 1996 році концерн Honda, продовжуючи політику виробництва автомобілів для активного відпочинку (recreational vehicle), випустивши автомобіль Logo. У ці роки зовнішність цього хетчбека обіцяла велику популярність, так як простота притягувала споживачів. Продавався не тільки на внутрішньому японському ринку, а й в Європі. Однак, продажі в Європі провалилися.

Причиною того, що цьому автомобілю, незважаючи на його розкішне оформлення і оснащення салону в порівнянні з попередніми компактними хетчбеками, так і не вдалося домогтися нормального рівня продажів, стала зміна вимог ринку. В цей час попитом почали користуватися високі компактні машини - в ці характеристики добре вписується, наприклад, Mazda Demio, що з'явилася на ринку трохи раніше.

Кузов Logo представлений в 3-дверному і 5-дверному варіанті. Оснащується Logo тільки 1,3-літровим рядним 4-циліндровим двигуном D13B SOHC потужністю 66 к.с. У 1998 році в модифікаційний ряд моделі була додана спортивна комплектація з 16-клапанним двигуном SOHC потужністю 91 к.с. Крім цього, на Logo зустрічається система 4WD Fulltime і коробка передач Multi Matic S. Також пропонувався варіант з варіатором. У перші роки випуску передня частина кузова Logo не мала решітки радіатора. Поява міні-решітки повністю змінило зовнішній вигляд всього автомобіля.

Двигуни[ред. | ред. код]

  • 1.3 л D13B I4 SOHC 66 к.с.
  • 1.3 л D13B I4 SOHC 91 к.с.

Посилання[ред. | ред. код]