Hystrix primigenia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Hystrix primigenia
Період існування: пізній міоцен — пізній пліоцен
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Мишоподібні (Rodentia)
Родина: Їжатцеві (Hystricidae)
Рід: Їжатець (Hystrix)
Вид:
H. primigenia
Біноміальна назва
Hystrix primigenia
(Wagner, 1848)[1]
Синоніми

Lamprodon primigenius

Hystrix primigenia — вимерлий вид їжатців Старого Світу, який жив у пізньому міоцені та пліоцені. Скам'янілості цього виду були знайдені в основному в південній Європі, від Іспанії до Туреччини та Північної Африки. Найдавніші скам'янілості були знайдені в Греції та на Балканському півострові[2].

Hystrix primigenia був значно більшим за сучасних їжатців, можливо, вдвічі більшим. Ймовірно, він походить від меншого, більш примітивного виду, відомого як Hystrix suevica[3]. Hystrix primigenia, здається, був пристосований до теплого сухого клімату та населяв території, багаті лісами та відкриті лісисті середовища[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hystrix primigenia. Fossilworks.
  2. а б Fistani, A.B.; Pavlakis, P.P.; Symeonidis, N. (1996). First discovery of Hystrix primigenia Wagner from the Late Miocene to Early Pliocene deposits of Shahinova, Berat, South-West Albania. Annalen des Naturhistorischen Museums in Wien. 98A: 155—172. JSTOR 41701959.
  3. Montoya, Plinio (1993). The porcupine Hystrix suevica Schlosser, 1884 from the Lower Turolian of Crevillente 2 (Spain). Scripta Geol. 103: 135—149.